Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği (SKHB) Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin başhekimleri, Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın başkanlığında nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi.  Toplantıya,  Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam ve başhekimlerin yanı sıra Tıbbı Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Yusuf Yürümez, İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hacı Ali Kahya, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Necati Çolak ve uzmanlar katıldı. Toplantıda, Toyotasa Acil Yardım Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Turgay Şimşek hastaneyle ilgili sunum yaptı.

Sağlık hizmetinde kalite artacak
Şimşek, Toyotasa Hastanesi’nin 59 olan yatak sayısını hastanede yaptıkları düzenlemelerle 89’a çıkardıklarını dile getirdi.  Yatak doluluk oranın 2015’te yüzde 80’lerde olduğunu dile getiren Şimşek, bu oranın 2016’nın ilk üç ayında yüzde 90’lara ulaştığını kaydetti. Sunumun ardından konuşan KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, hastanelerde fiziki ve gerekli donanımların sağlanması açısından yapılan çalışmaların yanında verilen sağlık hizmetinin daha kaliteni hale gelmesi için çalışmalar yapılacağına dikkat çekti.

SÜEAH’daki yoğunluk azaltılacak
MR, Tomografi, Ultrason gibi tıbbi görüntüleme işlemlerinde hastalara 10 günün üzerinde sıra verilmemesini isteyen Sağlam “Birçok düzenleme ve tedbir almamıza rağmen bu konuda şikayetler geliyor. Merkezde olduğu için hastalar SÜEAH’a yükleniyor. Ancak bu hastalarımız yığılmadan dolayı burada uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Bunun yerine Yenikent, Toyotasa, Akyazı gibi diğer hastanelerimize bu hastalarımız yönlendirilebilirse, aynı gün veya birkaç günde işlerini hallede bilirler. Bu konuda koordinasyon sağlayarak tıbbi görüntüleme gerektiren vakaların kısa sürede çözüme kavuşturulması üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Sağlık kurullarına düzenleme
Sağlık kurulu raporları konusunda da yaşanan sorunlara değinen Doç. Dr. Sağlam, heyet raporlarının SÜEAH’ta yoğunlaşmasının rapor alacak hastaların uzun süre beklemesi ve hastanedeki ilgili bölümlerin iş yükünün artmasına neden olduğunu belirtti. Bu konuda çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Sağlam “Eğitim ve araştırma hastanemiz dışında sağlık kurulu raporu veren Yenikent ve Totosa hastanelerimiz var. SÜEAH’taki yoğunluğu bu hastanelerimize yönlendirerek çöze biliriz. Hastanın alacağı rapor bu iki hastanemizde olmayan bir branşı kapsıyorsa bu hasta SÜEAH’ta sağlık kuruluna girebilir. Diğer durumlarda yoğunluğa göre diğer hastanelerimize hastalar yönlendirilirse sorun büyük ölçüde çözülmüş olur. Bu konuyla ilgili bir inceleme ve akabinde bir planlama yapalım.” dedi. Toplantı Kamu Hastanelerinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesiyle son buldu.