Kongrenin ilk konferans konuşmacısı SAÜ Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Özçelik yapacak.

Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) tarafından organize edilen kongrenin eş-ev sahipliği sorumluluğunu Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) üstlendi. TPRECD’nin BAPRAS ile birlikte eş-ev sahipliği yapması önceki yıllarda BAPRAS’a başkanlık yapmış olan Dokuz Eylül Üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Barutçu’nun gayretleri ile mümkün oldu.

TPRECD Başkanı ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür: “Selanik’te Balkan coğrafyasında plastik cerrahi alanında lider ülkenin Türkiye olduğu bir kez daha görülecektir.” vurgusunu yaptı.

Kongrenin ilk konferans konuşması, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı, aynı zamanda TPRECD Genel Sekreteri Prof. Dr. Derya Özçelik’in çoğunu Sakarya’da gerçekleştirmiş olduğu “yüz kırığı onarımları” ile ilgili olacak. Camiamızın bölgede lider olduğu bilimsel yayınlar, yapılan ameliyatlar nedeniyle zaten kabul gören bir gerçektir, ifadelerini kullanan Prof. Dr. Derya Özçelik: “Biz bu kongrenin bilgilerimizi komşularımızla paylaşmanın yanı sıra, dostluk köprüleri kurmak için de uygun bir fırsat yarattığını düşünmekteyiz. Hem Balkanlarda hem Ortadoğu’da dostluk ve barışa her şeyden daha çok ihtiyaç var. Arzumuz bilimin yanı sıra barışa da katkı sunmaktır. Türkiye’nin bu konuda tarihten gelen bir sorumluluğu olduğunun da bilincinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

Kongrede posterlerin %90’ı, sözlü bildirilerin %61’i ve ana konferansların %30’unun Türk plastik cerrahlar tarafından yapılacak.