Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında Sakarya’da faaliyette bulunan kamu ve özel hastaneler Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Değerlendirme ekibi tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme öncesi İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birim Sorumlusu Uzm. Maruf Menduh Sert, Program Sorumlusu Ülkühan Düzenli, Ebe Pınar Atagün ve Ulusal Değerlendirme ekipleri ile toplantı yaptı.

Program kapsamında “Başarılı Emzirmede 10 Adım” ilkesinde unvanların sürdürülebilirliği açısından yılda 500 ve üzeri doğum olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) ve SAÜEAH Doğumevi Kampüsü ile Özel Adatıp, Özel Beyhekim ve Özel Konak Hastaneleri değerlendirmeye tabi tutuldu. “Başarılı Emzirmede 7 Adım ilkeleri” doğrultusunda SAÜEAH Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ile SAÜEAH Doğumevi Kampüsü Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Ulusal Bebek Dostu Değerlendirmesini başarıyla tamamladı.

Değerlendirmelerin ardından açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, “2006 yılından bu yana Bebek Dostu İl unvanına sahip olan ilimizde Bebek Dostu Aile Hekimliği sayısı yüzde 99,65’e ulaşırken, tüm kamu hastanelerimiz Bebek Dostu Hastane unvanı almıştır. İlimizde 17 Bebek Dostu Eczane bulunurken, 2 Bebek Dostu AVM gönüllü olarak Bebek Dostu olmuştur. Yıl içerisinde ‘Anne Sütü Mucizedir’ sloganıyla annelere ve gebelere ulaşılmış, ilde bebek dostu aile sağlık merkezi ve hastane değerlendirmelerimiz ile anne sütü farkındalık etkinliklerimiz gerçekleştirildi ve sosyal projelerimiz planlandı. Anneler bebeklerini emzirme konusunda yardıma ihtiyaç duyduklarında SAÜEAH Doğumevi Kampüsü Emzirme Polikliniğine ve en yakın aile hekimliğine başvurabilir. Ulusal değerlendirmelerden sonra ‘Altın Bebek Dostu İl’ olmayı hedefliyoruz. Tüm emeği geçen sağlık çalışanlarına ve değerlendirme ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.