Kocaeli, Düzce ve Sakarya'nın da içinde bulunduğu 14. sağlık hizmet bölgesi değerlendirme toplantısı Sakarya’da gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2017 Nisan-Eylül dönemi 112 ambulans verileri, il içi ve il dışı yapılan nakillerin nedenlerine göre dağılımları ile hasta teslim alma süre performansları değerlendirildi. Toplantıda veri sunumlarını 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Doğan Öztürk yaptı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü yaptığı açılış konuşmasında, "Acil Sağlık Hizmetlerinin kesintisiz, etkin, hızlı sunumu, personel ve tesis-araç durumu kapasitesinin verimli kullanımı ilk amacımızdır. Bu nedenle ilgili birimler ve iller arası sevklerin koordinasyonunun sağlanması önemlidir.  Acil ve afetlerde sağlık hizmeti sunumunda işleyişte yaşanan aksaklıkları tespit etmek, çözümlemek ve verimi arttırmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Toplantı sonrasında, acil sağlık hizmetlerinde kalite çıtasını en üst noktalara taşımak adına almış olduğumuz kararların, gerekli planlamalarda yapılarak ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Rakamsal verilerin incelenmesinin ardından, üç ilin de hastane yatak kapasiteleri ve doluluk oranları, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevklerinin koordinasyonunda yaşanan problemlerle ilgili alınacak önlemler için fikir alış verişinde bulunuldu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Şenol Ergüney, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Özcan, Düzce Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uz. Dr. Murat Soyuduru, Kocaeli 112 Şube Müdürü Naci Dabak, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi Cerrahi Bilimler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Erdem ve eski başhekimlerden Doç. Dr. Yakup Tomak da söz alarak konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.