Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği bugün açılışı gerçekleşen endoskopi ünitesi ile hizmet verecek. Yaşanan yoğunluk ve hasta randevularının geç tarihlere verilmesi nedeni ile hastalıkların tanı ve teşhisinde oldukça büyük bir öneme sahip endoskopi-kolonoskopi ünitesi Korucuk Kampüsten sonra Merkez Kampüste de hizmet vermeye başladı.

Günlük 12 hastaya işlem yapılması planlanan ünitede 2 işlem odası bulunmaktadır.  1. İşlem Odasında gastroskopi işlemi yapılıp, yoğun bakım, evde bakım ve nöroloji hastalarına peg (karına yerleştirilen beslenme tüpü)uygulaması yapılacak. 2. İşlem odasında da kolonoskopi işlemi yapılacak olup ünite bünyesinde bir adet ofis, 1 adet hasta görüşme ve doktor odası, yıkama ve dezenfeksiyon odası (cihazların yıkanması için), depo, bay ve bayan wc, post up kısmı (4 yataklı), sekreter deski bulunmakta. Ünitede 2 hemşire, 1 personel, 1 sekreter hizmet verecek.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ve Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Yakup Tomak’ın katıldığı açılışta, Genel Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Fehmi Çelebi ve tüm cerrahi ekibi de hazır bulundu. Açılışta Üniteyi gezen ve cihazlar hakkında detaylı bilgiler alan Sağlam, tüm ekibe başarılar dileyerek; günlük işlem sayısının zaman içerisinde daha da arttırılarak hastaların en kısa sürede hizmet verilmesi ve randevu tarihlerinin mümkün olduğunca öne çekilmesinin sağlanmasını istedi.