Akciğer kanseri, diğer akciğer hastalıkları, sigaranın zararları ve kanser taramalarının önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler, Adapazarı Atatürk Kültür Merkezi, Serdivan Belediyesi önü ve ADA Alışveriş Merkezinde düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürlüğü koordinatörlüğündeki aktivitelere, Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Adapazarı, Akyazı, Erenler ve Geyve Toplum Sağlığı Merkezleri de destek verdi.

Koca Ciğer, dünyanın tek taşınabilir, şişirilebilir ve gezdirilebilir akciğer maketi. Bu dev maket sayesinde ziyaretçilere maket içerisinde dolaşarak, akciğeri yakından inceleme, solunum sistemi fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinme imkanı sunuldu.

Etkinlik ekibi, sigara dumanına maruz kalmanın akciğer kanserinin en önemli nedeni olduğunu vurgulayarak, akciğer kanseri ile mücadelede en doğru, en temel yaklaşımın sigara kullanmamak; kullananlar için ise sigarayı bırakmak olduğunun önemine dikkat çekti. Akciğer hastalıkları, sigaranın zararları ve kanser taramalarıyla ilgili el kitapçığı da dağıtılan etkinlikte, erken teşhisin hayat kurtardığı hatırlatılarak, vatandaşlar ücretsiz kanser taraması için KETEM'e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkez) davet edildi. Sakarya Kanser-Der, Serdivan Kızılay Derneği, Özel Şahin Okulları, Mehmet Nuri İlk Okulu, Serdivan Ak Parti Kadın Kolları da gerçekleştirilen etkinlikleri ziyaret ederek destek verdiler.