Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı ve Sakarya Tabip Odası Ankara Delegesi Dr. Rıdvan Karagöz, geçtiğimiz cuma günü İzmir Bornova ilçesinde bir hasta yakınının usulsüz isteğini geri çeviren bir aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının, 11 kişi tarafından darp edildiğini belirterek, yaşanan saldırıyı protesto etmek için tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da aile hekimlerinin iş bıraktığını söyledi.

Dr. Rıdvan Karagöz, “Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet maalesef terör boyutuna ulaşmıştır. Türkiye genelinde Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu önderliğinde sağlık alanında görev yapan ulusal sendikaların aldıkları karar doğrultusunda bugün yani 3 Nisan 2019’da tüm yurtta aile hekimleri ve aile hekimliği çalışanları bir günlük alınan iş bırakma kararına uymuştur. Sakarya’da 210 aile hekimi ve beraberinde çalıştıkları tüm sağlık ekibi iş bırakmıştır. Sakarya Aile Hekimleri adına 20 kişilik bir ekip İzmir’de yapılan basın açıklamasına destek verirken, bir başka grup da Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne bu eylemin yapılma gerekçelerine çözüm önerilerini sunmak ve desteklerini almak üzere ziyarette bulundu” dedi.

Karagöz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da eyleme destek verdiğini belirterek, “Bundan sonraki süreçte bir daha bu tür etkinliklere gerek kalmadan sağlık çalışanına karşı şiddet uygulayıcılara caydırıcı cezaların getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.