2014 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SÜEAH) bünyesinde ağrıdan mustarib olan hastalara şifa vermeyi kendine amaç edinmiş olan Ağrı Birimi, hastalara daha iyi fiziksel koşullarda hizmet vermek adına bu yılın ocak ayından beri kendisine ait yataklı servis ve steril işlem alanlarının olduğu  Korucuk Kampüsü’nde hastalarını kabul ediyor.

Ameliyatsız çözümler
Ağrı Servisi’nde daha önceden ameliyat geçirmiş veya geçirmemiş her türlü boyun ve bel fıtıklarına bağlı ağrılar, diz ve kalça ekleminde kireçlenme, aşınma ve benzeri pek çok durumda ortaya çıkan ağrılar, sırt bölgesi, siyatik, romatizmal ağrılar ile ayrıca çocukların kronik ağrıları gibi birçok ağrının tedavisi için ameliyatsız ve hastanede çok kısa süre ile takip gerektiren  çözümler sunuluyor.

Ağrılardan kurtulun
Alanında kısa sürede Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelen ağrı servisinde, özellikle çağımızın korkulu rüyası haline gelmiş olan ve en az hastalığın kendisi kadar  korkutucu olan, kanser hastalığına bağlı  ağrılarda tüm gelişmiş ülkelerde tedavide yer alan;  ağrı pompası takılması, ağrı sinirlerinin tomografi yardımıyla yakılması gibi ileri tedavi  yöntemleri de uygulanıyor. Ağrı çekmek ve bu ağrılarla yaşamanın bir kader olmadığını dile getirerek, Ağrı Servisi’yle ilgili bilgi veren SAÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, şuan biri profesör diğeri ise doçent olmak üzere iki öğretim üyesi, bir Anesteziyoloji uzman hekimi ve bir de Anesteziyoloji asistan hekimle mevcut hizmetlerin yürütüldüğünü ifade etti.


Amansiz ağrılar
Vücudumuzda meydana gelen ağrıların hastalık belirtisi olabileceğini söyleyen. Doç. Dr. Beyaz “Ağrı bazı şeylerin yolunda gitmediğine dair vücudun bir uyarısıdır. Bu yönde vücudumuzda meydana gelen ağrıları dikkate almamız gerekir. SÜEAH’da kurduğumuz bu merkezde ağrılara karşı hastalarımızın durumuna göre gerek operasyon gerektiren tedaviler, gerekse ameliyatsız tedaviler ile çözüm üretiyoruz. Özellikle sürekli ağrılarla yaşayan ve bu ağrılarını dindirmek için bir türlü şifa bulamayan hastalarımızın yaşadıkları ıstıraba son vermek bizim için önemli.  Ağrı servisimiz bu yönde kendini sürekli geliştiriyor. İleri teknolojileri kullanarak kansız, ağrısız, dikişsiz olarak yapılan lazer tedavilerimizi de başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Kanser hastaları
Özellikle kanser hastalarının ağrılarının dindirilmesinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Beyaz, “Kanser hastalarının ağrılarını ilaçla tedavi etmek genellikle hastalığın ilk dönemlerinde uygum bir yöntem iken, hastalığın ilerleyen evrelerinde ilaçların  ağrıları dindirmede  yetersiz kaldığı durumlar görülebiliyor. Bu durumlarda ise, ağrıya neden olan durumun ortadan kalkması için başarıyla sonuçlanan özel yöntemler (epidural-spinal port uygulamaları, kordotomi, radyofrekans yöntemleri, v.s. ) uyguluyoruz. Hastalar, tedavi süreçlerinde ağrıyla yaşamak zorunda kalmıyor. Bu yönde servisimiz başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor bu nedenle kanser hastalarının ağrıları hissetmeye başladığında servisimize gelerek tedaviye başlaması  büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.