AK Parti Sakarya İl Başkanlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle etkinlik düzenledi. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Diş Hekimi Elif Bölükbaşı nezaretinde düzenlenen Diş Tarama etkinliği, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ve 0-6 yaş aralığında otizmli, zihinsel ve işitme engelli çocukların ve ailelerinin eğitim aldığı ve Camili’de bulunan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi'nde (EÇEM) gerçekleştirildi.

105 özel eğitim ihtiyacı olan çocukların bulunduğu ve Türkiye'de, biri Denizli'de biri de Sakarya'da olmak üzere iki okuldan biri olan EÇEM’de gerçekleştirilen ve AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Nuray Sağıroğlu ve Mustafa Gavasoğlu’nun da katıldığı Diş Tarama etkinliğinde konuşan AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Diş Hekimi Elif Bölükbaşı, diş ve ağız sağlığının öneminden bahsederek, diş fırçalama alışkanlığının edinilmesinin gerekliliğine değindi. Tek tek çocukların kontrolleri yapıldıktan sonra diş fırçası ve diş macunu verilen çocuklar, aldıkları hediyeden dolayı mutluluk duydular.

Okul Müdürü Necmi Sağıroğlu da AK Parti İl Başkanlığı'na hem böyle bir etkinliği düzenledikleri hem de EÇEM’i tercih ettikleri için teşekkür etti. Sağıroğlu, “Çocuklarımızın neredeyse tamamı, sizlerin samimi ve sıcak yaklaşımınıza olumlu tepki vererek sorunsuz bir şekilde diş sağlığı kontrollerini yaptırmış bulunmaktalar. Hem ailelerimiz hem de eğitim personeli olarak bizler bu konuda duyarlı davranıp, öneri ve tavsiyelerinize gereken önemi gösterip uygulama konusunda daha duyarlı davranacağız. Burada olmanızdan dolayı mutluyuz. Okul olarak, çok özel çocuklara, özel uzmanlık alanı gerektiren, çocuklarımızın ve ailelerimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verme noktasında önemli bir sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktayız, kamuoyuna duyurulması konusunda da bize böylesi bir etkinlikle yardımcı da olmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.