Adapazarı Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri Kasım ayında da her devam ediyor. Adapazarı Belediyesi, vatandaşların sosyal hayatını zenginleştirmekle kalmayıp, sağlıklı nesiller yetişmesi için de etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Yenimahalle ve Salmanlı İlkokulu’nda Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle "Karagöz Mikroplara Karşı" konulu gölge oyunu düzenlendi. Gölge oyununda, çocukların ağız ve diş bakımı için neler yapması gerektiğine ilişkin bilgiler verildi.
Öğrencileri hem güldürdü hem de bilgilendirdi
Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2010 yılında başlattığı ağız ve diş sağlığı ile hijyenin önemini anlatan Hacivat ve Karagöz adlı gölge oyunu, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Seçkin Bayramoğlu’nun sunmuş olduğu “Karagöz Mikroplara Karşı” gölge oyunu ile çocuklara diş fırçalama ile el yıkama alışkanlığının önemi anlatıldı. Hastalıklardan korunmak için en etkili yolun öncelikle el yıkama alışkanlığının kazandırılmasından geçtiğini bu nedenle öncelikle çocukların el temizliğine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Çocuklarımız Yarınlarımızdır
El yıkama ve hijyenin anlatıldığı “Karagöz Mikroplara Karşı” adlı gölge oyununu ilgiyle izleyen öğrencilere oyun sonunda çikolata, kalem kutusu, ıslak mendil ve diş bakım seti dağıtıldı. Adapazarı Belediyesi’nin çocuk ve gençlere yönelik hazırladığı projelere değinen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, “Çocuklarımız yarınlarımızdır. Çocuklarımıza yönelik etkinliklerle sağlıklı ve sosyo-kültürel gelişimlerini destekleyerek, eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz” dedi.