Gerçekleştirilen ziyarete başta İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü olmak üzere, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı Doğan Öztürk ve İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. İsa Baygın katıldı.

Öğütlü yaptığı açıklamada, “Bu anlamlı günde, sağlık çalışanlarımızla ilgili tüm diğer özel gün ve haftalarda olduğu gibi temsilen seçtiğimiz bir birimimizi ziyaret ettik. Acil Tıp Teknisyenlerimiz 7/24 ister çağrı başında olsun, ister hizmet araçlarımızda olsun en zor koşullarda fedakarca hizmet vermektedir. Hava şartlarına ve gidilen arazi yapısına uygun hizmet araçlarımızla  (paletli-paletsiz ambulans, motosiklet ambulans, obez ambulans vb.) en kısa sürede vakaya ulaşmak ve hayat kurtarmak için engel tanımıyor personelimiz. Hayat kurtarmak için saniyelerle yarışan ATT’lerimizin önündeki en büyük engel aslı olmayan ihbarlar ve 112 hizmetlerinin dışında olan vakalar için yapılan çağrılardır. Personelimiz ve araçlarımız çoğu zaman uzun mesafeler kat ederek ulaştığı yerde hiçbir vakanın olmadığını görüp geri dönebiliyor. Kalp krizi, boğulma vakası çağrısı alan personelimiz olay yerine ulaştığında diş ağrısı çeken bir vakayla karşılaşabiliyor. Söz konusu olan bir candır, asılsız ihbarlarla personelimiz ve araçlarımız meşgul edilmemeli”  dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Öğütlü, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Gününü kutladı, personelle bir süre sohbet ederek dilek ve talepleri dinledi.