“Mazeret üretme lüksümüz yok”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Acil Servisi’nde incelemelerde bulundu.

SAÜEH Acil Servisinin Türkiye’nin en yoğun acil servislerinden biri olduğunu dile getiren Öğütlü, “Biz ne olursa olsun, şartlar ve imkanları sonuna kadar kullanarak en iyi hizmeti vermek durumundayız. Eksiklikler ve aksaklıklar olabilir, bizim görevimiz o eksiklikleri gidererek, beklentilerin de üzerine çıkarak daha da kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır. Bu nedenle mazeret üretme lüksümüz yok” dedi.

Acil serviste hastalık türüne göre yeşil, sarı ve kırmızı alan bulunduğunu da hatırlatan Öğütlü, “Geçen yıl 426 bine yakın kişi buradan acil sağlık hizmeti almıştır. Bu, günde ortalama bin 167 kişiye tekabül ediyor. Hekimlerimiz ve sağlık personelimiz canla başla çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Bilgi aldı

Sağlık hizmetleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında hastane yöneticileri ve acil servis hekimlerinden bilgi alan Öğütlü, hastalarla da sohbet etti. Acil serviste bekleyen hastalar ve yakınları yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Acil servisin birçok kişi tarafından amacı dışında kullanıldığından yakınan hastalar, bundan dolayı görevli sağlık personelinin acil sağlık hizmeti bekleyen hastalara hizmet vermekte güçlük yaşadığını dile getirdiler.