Açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Aziz Öğütlü’nün yaptığı etkinliğe SÜEAH Başhekimi Doç.Dr. Yakup Tomak, Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Oğuz Karabay, sağlık personeli ve hasta yakınları katıldı.

“Elinizi Yıkayarak Hayat Kurtarın” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Gülsüm Kaya tarafından konuyla ilgili sunum yapılarak sağlık kuruluşlarında hastalar arası mikroorganizma geçişinin önlenmesinde sağlık personelinin el hijyeninde dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte katılımcılara doğru el yıkama tekniklerini anlatan el kitapçıkları ile konuya dikkat çeken rozet ve magnetler dağıtıldı.


İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 5 Mayıs’ı Dünya El Hijyeni Günü olarak belirleyerek halkta ve sağlık çalışanlarında farkındalığı arttırmayı hedeflediğini ifade etti.



Öğütlü, “Bilindiği gibi el yıkama, hastalıkların önlenmesinde en kolay uygulanabilen ve en etkili yöntemlerden birisidir. Temizlik ellerde başlar, birçok hastalık ellerimizden bize, ailemize ve arkadaşlarımıza kolayca bulaşabilir. Ellerimizi doğru yıkadığımız takdirde kendimizi ve çevremizi hastalıklardan koruyabiliriz. Özellikle sağlık çalışanlarının el hijyeni uygulamasına dikkat etmesiyle sağlık bakım hizmeti veren kuruluşlarda hastalıkların yayılımı engellenebilecektir. Unutulmamalıdır ki temiz eller sağlık sistemini daha güvenli hale getirecek, milyonlarca kişinin hayatı kurtulacaktır” ifadelerinde bulunarak, “Elinizi yıkayarak hayat kurtarın” sloganıyla konuşmasını tamamladı.