Evde ağız ve diş sağlığı  hizmetinin yanı sıra şehir merkezi dışında olmasına rağmen teknolojik ilerleme ve sunduğu hizmet kalitesiyle hem Sakarya’dan, hem de komşu illerden büyük ilgi görüyor. Sakarya Nehirkent Toyotasa Hastanesi yanında hizmet veren ADSM, çevre illerin de beğenisini topluyor. 2014 yılı itibariyle 211 bin 230 hastanın muayene edildiği merkezde İzmit, Düzce, Bolu ve Bilecek’ten randevu alan hastalar da muayene oldu. 

dis_tedavi1.jpg

HASTALAR EVİNDE TEDAVİ EDİLDİ

2011 yılında diş muayeneleri ve diş çekimleriyle başlayan daha sonra ise geliştirilerek evlerde mobil muayenehaneye dönüştürülen sistemle, ağız ve diş sağlığı eğitimlerinin yanı sıra diş protezi uygulaması, daha önce yapılmış protezlerin bakımının ve onarımının yapılması, protez vuruğunun alınması, düşmüş kron köprü simantasyonu, diş ve diş eti enfeksiyonları için medikal uygulamalar gibi birçok hizmeti vatandaşlara evlerinde sunuyor. Faaliyete geçtiği günden bu yana 343 hastaya ulaşan ADSM, son yıllarda teknolojik imkanların arttırılması ve bu alana yoğunlaşılmasıyla 2014 yılında 165 hastayı evinde tedavi etti.

dis_tedavi2.jpg

GENEL ANESTEZİYLE DE ENGELLER AŞILDI

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Merkez, özellikle fiziksel ve zihinsel engelli vatandaşların ağız ve diş tedavilerinde yaşanılan sorunları azaltmaya yönelik planlamalar yaparak, ameliyathane ortamında genel anestezi uygulamasıyla da  tedavi gerçekleştiriyor. 2014 yılında 76 hasta genel anestezi altında tedavi edildi.