Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadeniz ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramını, Sakarya sağlık çalışanlarını temsilen,  Zeytin Dalı Harekâtında kahraman Mehmetçiğimizin sağlık hizmetlerini yürüten Kilis-Hatay ve Suriye sınırlarındaki sağlık istasyonlarında ve Azez’de görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları ile birlikte kutladı.

İlk olarak Kilis’e giden Karadeniz ve Karagöz ve beraberindekiler, Kilis Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gökmen Erendor ve Kilis İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Onur Şimşekyakar mihmandarlığında sınır ötesinde Azez’de bulunan sağlık tesisinde görev yapan Türk ekibini ziyaret ettiler.

Daha sonrasında Öncüpınar sınır karakolundan yurda giriş yapan heyet, önce Kilis Devlet Hastanesi başhekimi Uzm. Dr. Muhlis Güvelioğlu’nu ve acil serviste görev yapan sağlık personelini ziyaret etti. Heyet ardından, sınır hattı boyunda bulunan karakol ve Acil Sağlık Hizmeti istasyonlarını ve UMKE istasyonlarını sıcak çatışmalar devam ederken ziyaret ederek hekimlere plaketlerini, sağlık personeline ve kahraman askerimize Sakarya’dan getirdikleri selamları ve tatlıları ikram ettiler.


UMKE’nin yurdun dört bir tarafından gelen ekipleri içerisinde Sakarya ekibini de sınırın en hareketli bölgesinde görmekten çok mutlu olduklarını söyleyen heyet, son olarak Hatay, Hassa ve Kırıkhan mevkilerinde çeşitli temaslarda bulunduktan sonra tekrar Sakarya’ya döndü.