AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Genel Başkan Danışmanlığı görevinden ani bir kararla “istifa” etti.

Dün Şaban Dişli’nin haber merkezine düşen bu “istifa” haberi bir anda ortalığın hareketlenmesine neden oldu.

Zira bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genel Başkan Danışmanlığı’na görevlendirilen Şaban Dişli’nin “istifası” beklenmeyen bir durumdu…

Bu arada Şaban Dişli’nin “istifa” dilekçesinde yer alan ifadeler görevini neden bıraktığını da açıkça ortaya koydu.

Dişli dilekçesinde; “Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” dedi.

Bu ifadelerden de anlaşılacağı üzerine Şaban Dişli’nin, kardeşi Mehmet Dişli sebebiyle “istifa” ettiği anlaşılmış oldu…

Nitekim Şaban Dişli, “15 Temmuz” sonrası kardeşi Mehmet Dişli’nin “FETÖ’den” tutuklanması sebebiyle belli grupların hedefi haline gelmişti.

Hatta AK Parti içinde bile Şaban Dişli’ye kardeşinin konumu nedeniyle eleştiri okları yöneltilmişti.

En son Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı’na getirilince eleştiriler kesilmiş ancak içten içe devam etmişti…

Doğrusu “istifanın” içeriği Mehmet Dişli gibi gözükse de Şaban Dişli böyle bir karar alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini rahatlatmak adına çok doğru bir hamle yaptı.

Artık bundan sonra kimse Şaban Dişli’nin “istifa” dilekçesinde de belirttiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu nedenden dolayı yıpratamayacak.

Tam tersi Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Genel Başkan Danışmanım bile ‘istifa’ etti sen niye direniyorsun” deme imkânı bulacak…!

Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarından “istifalarını” istemesiyle ilgili süreç tüm hızıyla devam edecek gibi gözüküyor.

Tabi “istifaları” istenen belediye başkanlarının tutumlarına bakacak olursak müthiş bir direnç gösterdikleri anlaşılıyor.

İşte Şaban Dişli “istifa” ederek, kardeşi Mehmet Dişli’yi bahane edip “istifa” etmekte direnen belediye başkanlarının elinden bu kozlarını almış oldu…

Kanaatimiz odur ki, Şaban Dişli’nin “istifası” öyle alelacele ve “istişare” edilmeden alınmış bir karar değildir. Aksine bu siyasi bir karardır.

En azından yarın “istifa” etmeleri istenen belediye başkanları arasında Sakarya’dan da bir isim veya isimler çıkarsa kimse Şaban Dişli’yi bahane edemeyecektir!

Netice itibariyle “Şaban Dişli’den stratejik bir istifa” geldi. Bu “istifa” sadece kardeşi Mehmet Dişli ile ilgili değildir. Bu “istifanın” altındaki gerçek, çok daha farklıdır…