Türk milliyetçiliği hareketinin görkemli kalemlerinden Ahmet Arvasi, ölüm yıldönümü nedeniyle milliyetçi kuruluşlar tarafından bu yıl da anıldı.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Milli Kültür Topluluğu tarafından 8.12.2017 günü “Peygamber Soyundan Oğuz Nesline: Seyyid Ahmet Arvasi" konulu etkinlik Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Milli Kültür Topluluğu Başkanı Muhsin Bahadır Kıymacı, Ahmet Arvasi hocayı yad etmek ve fikirlerini 21'inci yüzyılda yaşatmak bizlerin vazifesidir" dedi. Dr. Semih Uşaklıoğlu da, “Ahmet Arvasi’nin fazlasıyla mütevazi bir insan olmasının yanı sıra memleketi tüm samimiyetiyle seven, ömrünü tam manasıyla öğrencilerine, gençlere vakfetmiş çok değerli bir isim olduğunu” dile getirdi. (Feti Kılıç, “SDÜ’den Peygamber Neslinden Oğuz Soyuna: Seyyid Ahmet Arvasi’ etkinliği”, Isparta, İHA) 
 
İzmir'de anma toplantısı 
Ahmet Arvasi’nin uçmağa varışının 29. yıldönümünde İzmir’de de bir anma programı düzenlendi. Ömrünü Türk ulusuna hizmete adayan sosyolog Ahmet Arvasi, 27 Aralık 2017 günü  bir tesiste gerçekleşen programda dualarla anıldı. Anma toplantısı İstiklal Marşı ve Hafız Fatih Gülpamuk’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa İzmir Milletvekili Hamza Dağ, BBP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eser, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, Sivas Yiğidolar Federasyonu Genel Başkanı Murat Urhan ile çok sayıda davetli katıldı. 

Birlik ve beraberliğin öncülerinden
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, “Seyyid Ahmet Arvasi, birlik, beraberlik ve kardeşlik dikkat ve hassasiyetlerimizi 20’inci asrın idrakine belleten bir mütefekkir, hayatının her safhasında İslam ahlak ve faziletini yaşayarak milli iradeye ufuk çizen mümtaz bir şahsiyetti. Ruhu şad, makamı cennet olsun” dedi. 
Aydemir, 31Aralık 2017 tarihinde yaptığı açıklamada, Arvasi hocanın Ahmet Yesevi hazretlerinin kaydettiği ruhun Anadolu coğrafyasındaki mümtaz temsilcilerinden biri olduğunu belirtti.
 
Yerli Düşünce Derneğinin programı
Yerli Düşünce Derneği tarafından 31Aralık 2017 tarihinde düzenlenen S.Ahmet Arvasi'yi anma programına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da, “Merhum Arvasi, hayatı boyunca Hazreti Peygambere evlat olmanın verdiği şerefle hareket etti ve ceddinin ismine layık bir hayat sürdü” dedi. Yalçın Topçu, “İslam ümmetinin her bir şerefli evladını, başta büyük Türk milletinin gençlerini Ahmet Arvasi’nin eserlerini okumaya, anlamaya ve de yaşamaya davet edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sakarya’da Arvasi programı
Sakarya Ülkü Ocakları, 31 Aralık günü S. Ahmet Arvasi’yi anma pırogramı düzenledi. Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada, “Senenin son akşamını şahlanarak geçirdiğimiz programımızda; uçmağa varışının sene-i devriyesi olması vesilesiyle, Seyyid Ahmet Arvasi hocamızı, onun kaleminden dökülen şiirlerle yad ettik. Geceyi güzelleştiren programımızda, semazen gösterisi ile ruhları beslerken, Kuran-ı Kerim tilaveti ile maneviyatımızı perçinledik. Ülkücü bir duruşla geçirdiğimiz seneyi, Türk-İslam nidasıyla mühürledik” denildi.
Ahmet Arvasi’yi anma programına MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, MHP Sakarya İl Başkanı M. Levent Bülbül, MHP İl yönetimi, MHP İlçe başkanları, yöneticiler ile Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu da katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliğinde anma toplantısı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ile Yarın dergisinin birlikte organize ettiği S. Ahmet Arvasi’yi Anma Paneli, 30 Aralık 2017 günü Kızlarağası medresesinde gerçekleşti. Yarın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Bilal Yamak’ın yönettiği panelin açılış konuşmasını TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı yaptı. Panelde, Dr. Kemal Tekden, Dr. Semih Uşaklıoğlu ile birlikte Ahmet Arvasi’nin fikirleri, hayatı ve mücadelesi konusunda birer konuşma yaptık. 

Kabir başında anma
Ahmet Arvasi, 31 Aralık günü İstanbul Edirnekapı’daki kabri başında dualarla anıldı. Yapılan konuşmalarda ülkücü gençliğin Arvasi’nin fikirlerinden beslendiği yolunda konuşmalar yapıldı.  Anma toplantısına İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç ve il başkan yardımcıları Deniz Güzelay, Bayram Akcan, Lütfü Nebioğlu, il yöneticileri Enes Keskin, Fatih Önsöz, Yerhan Pamir ve Metin Bayhan, Gaziosmanpaşa Ülkü Ocakları Başkanı Korhan Çalışkan, Fatih Ülkü Ocakları Başkanı Cenk Sakarya, Sultangazi Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Emecanoğlu, Cebeci Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Durmuş, Bayrampaşa Ülkü Ocakları Başkanı Şahin Serbest, ülkücü genç Sinan Bozkurt  ile çok sayıda lise ve üniversite öğrencisi katıldı. 

NOT: Yukarıda yer alan bilgileri, 2011 yılında yayınlanan S.Ahmet Arvasi Kronolojisi adlı kitabımın ikinci baskısına ilave edeceğim.