Yaklaşık 3 yıl önce, "Sakaryalıların yeni nefes alma mekanı", "şehrin nehir ile buluştuğu 120 dönümlük dev sosyal tesis" gibi abartılı ifadelerle hizmete girdi.
Bu şehirde yaşayan biri olarak 3 yılda sadece 2 kez gittiğim Sakaryapark nedense hiç cazip gelmiyor.
Merak edip biraz araştırdım. Eşime, dostuma sordum. "Sakaryapark'a gidiyor musunuz" diye.
Aldığım cevaplar hiç de şaşırtmadı. Herkes söz birliği yapmışcasına "Hayır" dedi.
Neden dediğimde de aynı yanıtlar geldi; "Sıkıcı, çekmiyor insanı" dediler.
Demek ki sorun bende değilmiş.
Gerçekten de Sakaryapark, hizmete girmeden önce merakla beklediğimiz ancak gidip görünce beklentimizi boşa çıkaran bir yer oldu.
Açıldığı ilk yıl ki Ramazan ayını hatırlıyorum da vatandaşı buraya çekmek için birçok etkinlik düzenlenmişti.
Tabi merak için Sakaryalılar Sakaryapark'a gitti. Ama sonrası tam bir hüsran oldu.
Şehir merkezine uzaklığından mıdır, kafe ya da restoranda oturmak istemeyenler için sunduğu imkanının yetersizliğinden midir, yoksa ucube ve korkunç bir şekilde karşınızda duran HES'ten midir bilinmez ama Sakaryalı Sakaryapark'ı tercih etmiyor.
Kent Park ya da Orman Park daha sıcak geliyor. Bu nedenle özellikle de Kent Park, vatandaşın akınına uğruyor.
Sıcak yaz akşamlarında biraz nefes almak isteyenler Kent Park'ı gecenin ilerleyen saatlerine kadar çoluk çocuk dolduruyor.
Kent Park'ta olup da, Sakaryapark'ta olmayan nedir? İşte bunun cevabını yetkililer bulacak. Eksikliği tespit edip yapılması gerekeni yapacak.
Zaten dar bir alana sıkışıp kalan Adapazarılının nefes alması için milyonlarca lira masraf yapılarak hayata geçirilen Sakaryapark'taki bu sıkıntıyı yetkililer giderecek.
"Şehrin rüya projesi" sloganı havada kaldı. 120 dönümlük dev sosyal tesis hiç bir cazibesi olmadan 3-5 kişiyi güç bela ağırlıyor.
Oysa bir Eskişehir örneğinde olduğu gibi Sakarya Nehri'nin çevresi daha cazip hale getirilebilseydi, bugün o alan eminim ki en çok tercih edilen yerlerin başında gelirdi.
Vatandaşların güvenliğin yetersiz olduğundan da şikayet ettiği Sakaryapark, korkarım bir kaç yıl sonra hiç kimsenin uğramadığı ya da öylesine uğrayanların olduğu bir yer haline gelecek.
Uzun lafın kısası, şehri nehir ile bütünleştirecek, nehir kenarını cazibe merkezi haline dönüştürecek rüya proje, korkarım rüya oldu.