AK Parti Olağanüstü Kongresi yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkan olarak seçilerek bir ilke daha imza attı.
İnşallah Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olması hem memleket hem de AK Parti için için hayırlı uğurlu olacaktır.
Zira bugünden itibaren AK Parti için yepyeni bir dönem başlamış oldu. Bunun etkilerini önümüzdeki günlerde görmeye başlayacağız...
Kongrede Sakarya adına da önemli gelişmeler oldu. Herkes MKYK'da Sakarya'dan kimlerin yer alacağına kilitlendi.
Özellikle de MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin bu dönemde de görev alıp alamayacağına merak kesildi.
Kongre öncesinde kulislerde dolaşan listelerde Şaban Dişli ismi dolaşsa da medyaya dağıtılan listede isminin olmadığı görüldü...
Şaban Dişli'nin MKYK'da yer almaması üzerine gözler listede Sakaryalı başka bir isim olup olmadığını aramaya başladı.
Sonuçta gerçekten de herkes için hatta kendisi için bile sürpriz olduğunu zannettiğimiz bir isim, AK Parti MKYK listesinde yer aldı.
Zira AK Parti MKYK listesini yayınladığımızda Recep Uncuoğlu'nu  gören bazı isimler telefon açıp "kesin liste mi" diye sorma ihtiyacı duydu...
Aslına bakarsanız Recep Uncuoğlu'nun MKYK listesinde yer almasının Sakarya açısından önemli bir "mesaj" içerdiği açık.
Nitekim son günlerde Sakarya'da AK Partili vekiller, belediye başkanları ve teşkilat içinde yaşanan bazı çekişmeleri Ankara'da duymayan kalmadı.
Anlaşılan bu çekişmeler Ankara'nın özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canını fazlasıyla sıkmış olacak ki bu tartışmalara son "nokta" kondu...
Kim ne derse desin. Sevin veya sevmeyin. AK Parti içindeki bu çekişmelere Sakarya'da pek fazla müdahil olmayan iki isim vardı.
Bunlardan biri Recep Uncuoğlu diğeri ise Mustafa İsen'den başkası değildi. Elbette bu durum da Ankara'nın gözünden kaçmadı.
Sonuç olarak Recep Uncuoğlu MKYK Üyeliğine getirilerek bazılarına net bir "mesaj" verilirken, Mustafa İsen ile ilgili olarak da beklentiler değişti...
Evet, AK Parti Olağanüstü Kongresi sonrası bizim için yazacak çok konu çıktı. Önümüzdeki günlerde bunlara tek tek değinmek istiyoruz.
Şimdilik Recep Uncuoğlu ile ilgili söyleyeceğimiz tek şey İl Başkanlığı dönemindeki "alışkanlığından" vazgeçip telefonunu her daim açık tutmasıdır.
Nitekim "Recep Uncuoğlu ve MKYK" artık Sakarya için farklı bir anlam taşımaktadır. Bu bilinçle hem Sakarya'ya ham de Recep Uncuoğlu'na hayırlı uğurlu olsun...