Yarın Ramazan’ın birinci günü. Tabi aylardan Ramazan olunca çarşı Pazar da daha bir hareketlenip, bereketlendi.
Her Ramazan geldiğinde olduğu gibi vatandaşlar iftarlık ve sahurluk alış verişlerini yapıp sofralarını bereketlendirmek için adeta seferber oldu.
Anlayacağınız 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, her zaman olduğu gibi kendi “kutsiyeti, bereketi ve bolluğu” ile geldi…
Tabi Ramazan bereketinden bizim “medya da” nasibini aldı. Maşallah hepsi bir anda “hidayete” eriverdi.
Medya her Ramazan olduğu gibi yine “dini motifli” programlara ağırlık vererek bir aylığına da olsa “Müslümanları” hatırladı.
Malum gazeteler desen bilmem kaç kupona “Kur’an-ı Kerim ve Türkçe mealini” okuyucularına dağıtmaya başladı…
Keşke normal zamanlarda da bu ülke insanının büyük bir çoğunluğunun Müslüman olduğu unutulmasa ve buna göre programlar yapılsa!
Maalesef bir kısım medyanın “hidayete” ermesi çok uzun sürmeyip Ramazan biter bitmez inanan insanların değerlerine saldırmaya devam edecek.
Müslümanları rencide etmek, üzmek, kırmak, dökmek için elinden geleni yapmayı sürdürecek…
Gerçi bazı TV kanallarının Ramazan programı adı altında insanların akıllarına yalan yanlış bir takım bilgiler sokmaya çalıştıklarını da unutmamak gerekir!
Dolayısıyla bir aylığına “hidayete” ermiş gibi gözüken televizyon kanallarında yayınlanan “dini motifli” programları izlerken aman dikkat edelim.
Maazallah medya “hidayete” erdi derken onların hazırladıkları yalan yanlış “dini motifli” programları izleyip biz dinimizden olmayalım…
Zira daha şimdiden her TV kanalında bir “âlim” türemeye başladı. Birinin “ak” dediğine öbürü “kara” deyip çıkıyor.
Unvanı “Prof” olan kendini “İslam âlimi” sanıp başlıyor söze “bana göre” ile başlayıp ne kadar “cahil” olduğunu gösteriyor.
“Âlimlik” ismin önüne “Prof” eklemekle veya “İlahiyat” diplomasıyla olsaydı bunca büyük zat ömrünü “İslam’ın 20 ana ilmine ve bunların 80 kolu olan ilme” adamazdı…
Dolayısıyla “Ramazan’ın getirdiğini Bayram götürmeden” bu ayın manevi havasını mümkün oldukça doğru bilgilerden istifade ederek yaşamaya çalışalım.
Allah hepimize oruçlarımızı, ibadetlerimizi eksiksiz doğru biçimde yerine getirip Ramazan bereketinden istifade etmeyi nasip etsin!
Allah çoluk, çocuk, torun ve tüm ailemizle birlikte daha nice Ramazanlara sağlıkla erişmeyi herkese nasip etsin! “Ramazanınız bereketli ocağınız esen olsun.” Âmin…