Yeni bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere ki bu yıl da Allah bize bu önemli aya erişmeyi nasıp etti.Ramazan ayı benim için çok önemlidir. Gelişinden çok büyük mutluluk duyarım. Maneviyatı, verdiği huzur kelimelerle anl

Yeni bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere ki bu yıl da Allah bize bu önemli aya erişmeyi nasıp etti.

Ramazan ayı benim için çok önemlidir. Gelişinden çok büyük mutluluk duyarım. Maneviyatı, verdiği huzur kelimelerle anlatılmaz.

Havanın sıcak olması, günlerin uzun olması çok da önemli değildir. Önemli olan bir Ramazan ayına daha sağlık ve sıhhatle erişebilmek ve bu ayı en güzel şekilde geçirebilmektir.

Ramazan ayındaki maneviyatı yaşamanın ise tamamen kişiyle alakalı olduğuna inanıyorum.

Ancak değişen her şey gibi Ramazan ayının da değiştiğini ya da değiştirildiğini düşünüyorum.

Hani hep deriz ya, “Nerde o eski Ramazanlar” diye. Yine duydum birkaç kişiden. Yaşanan değişimden rahatsızlar ve Allah’ın bin aydan daha hayırlı buyurduğu Ramazan ayının bir eğlence ayına dönüşmesinden üzüntü duyuyorlar.

Şunun şurasında 10-15 yıl öncesinde biz Ramazanları böyle kutlamıyorduk.  Daha Ramazana bir ay kala, heyecanını yaşamaya başlar, Ramazan’ın ilk gününü iple çekerdik.

Yediğimiz yemekten de, yaptığımız ibadetten de başka bir keyif alırdık.

Ama şimdi öyle değil maalesef. Kişinin maneviyattan uzaklaşmasını anlarım. Ancak Ramazan nedeniyle düzenlenen çalgılı- şarkılı eğlence programlarıyla insanların başka bir dünyaya çekilmesine ne diyeceğiz.

İbadet ayı olan Ramazanda, özellikle de belediyelerin düzenlediği bu tür etkinlikleri açıkçası hiç doğru bulmuyorum.  Kim bilir belki de ben yanılıyorumdur.