Şu hayatta en önemli şey nedir diye sorsalar, hiç kuşkusuz hepimiz önce sağlık deriz.

Dünyanın en zengini, en güzeli, en itibarlı insanı olsanız, sağlığınız yerinde olmayınca hiçbir kıymeti kalmaz.

İnsan, sağlığını kaybettiğinde ise tüm servetini yeniden sağlıklı bir hayat sürebilmek için gözünü bile kırpmadan verir.

Sadece kendimizin değil, sevdiklerimizin de sağlıklı olması çok önemli. Onların yaşadıkları en küçük bir sağlık sorununda da tüm aile olarak hepimiz perişan olmuyor muyuz? Keyfimiz kaçıyor, moralimiz bozuluyor.

Bir de sağlımızla ilgili bir sıkıntı yaşadığımızda, nedendir bilinmez, birçoğumuzda özel hastane takıntısı var.

Bizimle daha iyi ilgileneceklerini düşünür, hemen soluğu özel hastanede alırız.

Devlet hastanelerinde randevu alma konusunda yaşanan sıkıntıyı dikkate alacak olursak, özel hastaneler biraz daha avantajlı gibi görünebilir.

Ancak, tercih ettiğimiz özel hastaneler, bizlere beklediğimiz sağlık hizmetini tam manasıyla sunuyor mu, işte orası biraz tartışılır.

Sakarya'daki özel bir hastanede son yaşanan üzücü olayda, bir anne adayı doğuma girinceye kadar bebeğinin öldüğü anlaşılmıyor.

Anne, doğumhaneye alınıncaya kadar yapılan tüm kontrollerde bebeğin sağlıklı olduğu söyleniyor ama doğum sırasında bebeğin önceden öldüğü anlaşılıyor.

Doktor hem bebeğin öldüğünü anlamıyor, hem de annenin hayatını tehlikeye atıyor.

Gerçekten çok riskli bir durum.

Bu anne, bebeğini devlete ait bir kurumda değil de özel bir hastanede dünyaya getirmek istiyor.

Hamileliği boyunca da sürekli aynı hastaneye ve doktora gidip kontrollerini yaptırıyor. Üstelik buna da bir ücret ödüyor.

Beklediği ise, özel ilgi ve alaka göreceğini düşündüğü özel hastanede, bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alabilmek.

Ama maalesef, doktor bebeğin anne karnında öldüğünü anlamıyor. Doğum için gün veriyor. Anneyi ameliyata alıyor.

Sonuç tam bir hüsran.

Burada teselli bulunacak tek şey, annenin bu olayı sağ salim atlatabilmiş olması.

Sonuç olarak, tüm özel hastaneleri ve doktorları aynı kefeye koymak tabi ki doğru değil. Ancak bazı hastanelerin de hastaları sadece kazanç kapısı olarak görmeye bir son vermesi, isimleri gibi, aldıkları paraları da hak edecek şekilde, hastalarına özel ilgi göstermeleri gerekiyor.