Altınova Hastanesinde devlete devredilmeden önce çalışan sağlık personelinin büyük bir mağduriyetleri var…
Bu mağduriyetlerini bir mektup yazarak benim aracılığımla, Valimiz Hüseyin Avni Coş‘a iletmemi istediler…
Saygı değer valim, ben elçiyim ve elçiye zeval olmaz…

İlgileneceğinizi canı gönülden umduğum mektupta, bazı düzeltmeler yaparak aşağıya yayınlıyorum…
 
‘‘Bizler 9,5 yıldır Özel Altınova hastanesinde çalışmakta olan, gece gündüz demeden kendimizi mesleğimize adamış sağlık çalışanlarıyız.
Bilindiği gibi; Nisan 2016 tarihinde SGK provizyonu kesmiş olup, uzun bir süre SGK hizmeti alan  hastalara sağlık hizmeti verilememişti.
Bu süreç uzun bir süre devam etmiş olup, hastane maddi açıdan sıkıtıya girip zarara uğramaya bu zaman zarfında devam etmiştir.
Bir takım alınan kararlar doğrultusunda hastanenin satılma işlemi görüşmeleri başlamış olup, 13 Temmuz‘da hastane yönetimince alınan kararla bir kaç firma ile görüşülerek hastanenin satılması ya da tamamıyla  hastanenin kapatılması kararı alınmıştı.
Çalışan tüm personelin hakları hesaplanarak  hastanenin hesaplarında bulunan 13 milyon paradan personel alacakları hesaplanarak, alacak oldukları tazminatları, personelin özlük hakları ile birlikte 4.5 milyon tamamlanarak ödenmesine karar verilmişti.
Fakat  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu sürecin bir kaç gün uzaması sonucunda 23 Temmuz 2016‘da  devlet tarafından hastaneye el konularak tüm çalışan sağlık personeli ve doktorların işlerine son verilerek, çalışanlara hiç bir açıklama yapılmadan hastaneden ilişikleri kesilmiştir.
23 Temmuz‘dan bu güne, çalışanların hakları ve maaşları  hiç bir şekilde ödenmedi ve konu ile ilgili hiç bir muhatap da bulunamamaktadır.
Ekim 2016 ayı içerisinde çalışan tıbbi sekreter, sekreter, hasta bakıcı ve temizlik personeli olarak çalışan arkadaşlarımızı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine devredilen Altınova Hastanesi ile birlikte geriye yani işe alınmış olup, sağlık çalışanlarıyla ilgili hiç bir şekilde ne bir işlem başlatılmış oldu, ne de konuyla ilgili bu güne kadar doyurucu bir açıklama yapılmıştır.
Defalarca  yapılan araştırmalar sonucunda, gerek valilik, gerekse diğer birim  araştırmalarında çalışan tüm personellerin „FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ“  ile hiç bir bağlantısı kesinlikle bulunamamıştır. Buna mukabil, işlerine son verilen sağlık çalışanları (tüm personel) mağdur durumda bırakılmıştır. Sadece bu iş yerinde çalışarak evine ekmek götüren insanlar perişan durumlarda olup hiç bir şekilde de destek ilgili makamlardan bulamamıştır.
Biz sağlık çalışanları olarak, nasıl diğer arkadaşlarımız (işe) geriye alınabiliyorsa bizlerin de  bir kararname çıkartılarak sağlık çalışanlarının (hemşire, laborant vs.) da işe alınmalarını  temenni ediyoruz.
Ayrıca içeride bulunan maaşlarımızın ve tazminatlarımızın ödenmesini talep ediyoruz. Çünkü hakkımız olan alacaklarımızın tarafımıza ödenmesini ilgili makamlardan talep ediyoruz.“
Sağlıcakla kalın…