Özellikle mesai bitimi ve ardından da okulların dağılmasıyla akşam saatlerinde trafik iyice içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.

Bu saatlerde hangi kavşağa, hangi yola girseniz trafiğin adeta “felç” olduğuna şahit oluyorsunuz.

Buna birde kural tanımayan, “yırtık çoraptan” çıkar gibi aralardan kaçmaya çalışan sürücülerde eklenince “sinir katsayınızın” yükselmemesi mümkün değil…

Hele şehrin belli noktalarında sözüm ona trafiği rahatlatmak adına yapılan “dönel kavşaklar” var ki evlere şenlik.

Adım başı karşınıza çıkan bu “dönel kavşakların” bazıları öyle düzensiz öyle düzensiz ki, girmesi bir dert çıkması ise başka dert.

Kimin hangi noktadan girip, nereye gideceği belli değil. Hal böyle olunca da trafik bu noktalarda ciddi manada sıkışıp sürücülere zor anlar yaşatıyor…

Örnek mi? Et Balık Kavşağı yapıldığından beri rezalet! Geliş ve gidişlerde öyle bir düzensizlik var ki anlatılmaz yaşanır.

Atatürk Sanayi'nden çıkan karşıya geçmeye çalışır. Göbekten “çevre yoluna” girmeye çalışan tam göbeğin orta yerinde “ışıklara” takılır.

Çevre yolundan “D-100 Karayoluna” gitmek isteyen yolun ortasında kalır. Bu kadar karmaşa arasında sinirlerine hâkim olabilirsen ne mutlu sana…

Hele Serdivan’daki “dönel kavşaklar” tam bir facia. Okul çıkışı ve mesai saati bitiminde o bölgede bulunuyorsanız yandınız.

Artık uzunca bir süre o noktada bulunan “dönel kavşaklardan” geçmek için ciddi mücadele veririsiniz.

Kazasız belasız orada bulunan “5 dönel kavşaktan” geçebilmek gerçekten “sabır” ve büyük bir ustalık gerektiriyor…

Yahu aynı noktada “5 tane dönel kavşak” olur mu? O bölgeye şöyle Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi “modern” geçitler neden yapılmaz?

Yer müsait! Alan geniş! Şöyle adam gibi viyadüklerle, “battı-çıktılarla” trafiği rahatlatacak bir “proje” neden hazırlanmaz?

Koy orta yere “göbeği” ver her yönden geçidi, ondan sonra da buna “modern şehircilik anlayışı” de…!

Şehrin birçok yerinde aynı sıkıntı var ama Serdivan’da ki “göbekler” ağzımızdan düşürmediğimiz “modern şehircilik anlayışına” yakışmıyor.

İnşallah vatandaşında sürekli şikâyet ettiği Serdivan’da ki “göbekler” konusuna “hatamızı düzeltenden Allah razı olsun” diyenler bir çözüm bulur.

Nitekim “oryantal göbeği” gibi sürücüleri direksiyon başında bir oraya bir buraya oynatan o “dönel kavşaklar” yüzünden hiç “hayır dua” almıyorsunuz…!