AK Parti Genel Merkezi’nin, Sakarya İl Başkan Fevzi Kılıç ile “yola devam” kararı alması üzerine gözler kongre tarihine çevrilmişti.

Nihayet “AK Parti Sakarya İl Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresi’nin” yapılacağı tarihi de belli oldu.

Buna göre kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla “11 Mart Pazar Günü” Serdivan Spor Salonu’nda yapılacak…

Malum olduğu üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin bütün il kongrelerine katılıyor.

Katıldığı her il kongresinde de Türkiye ve yerel gündem hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Özellikle katıldığı il kongreleri sonrasında bir takım sürpriz açıklamalar ve gelişmelerde yaşanıyor…

AK Parti Sakarya İl Kongresi tarihine kadar Türkiye ve yerel gündemde ne gibi değişiklikler olur bilemeyiz.

Gerçi ülke gündemi sürekli olarak “anlık” bir değişim gösterse de Sakarya olarak gündemin pek değişmeyeceği belli.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nın Sakarya’ya gelişiyle birlikte bazı isimleri daha şimdiden uyku tutmadığını söyleyebiliriz…

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı il teşkilatları kongresi içinde bize göre en büyük sürprizi “Çorum’da” yapmıştı.

Çorum İl Başkanlığı Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’ya döndüğünde önemli bir gelişme gündeme düşmüştü.

Daha Çorum Kongresi’nin tutanaklarındaki imzalar kurumadan AK Parti Genel Merkezi tarafından Belediye Başkanı’nın “istifası” istenmişti…

Şimdi aynı durum Sakarya’da da “tekerrür” eder mi diye herhangi bir şey aklınıza gelmesin. En azından şimdilik böyle bir  “emare” yok.

Ancak olmayacağı anlamına da gelmez! Veya “piyango” illaki herhangi bir belediye başkanına vuracak diye de bir şey söz konusu değil!

Yine de, “AK Parti Sakarya İl Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresinin” geçmiş yıllardakinin aksine verilen mesajlar adına daha farklı geçeceği de ortadadır…

Netice itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sırtında onca yük varken illerdeki bir takım şahsi çekişmeler ve “kaprislerle” artık uğraşmayacaktır.

Hele Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ile “yola devam” kararı alınmışken hala daha “çatlak” ses çıkartmaya kalkanları hiç “kale” almayacaktır.

Bu yönüyle baktığımızda akla, “olağan kongre sonrası, olağanüstü bir gelişme olur mu” diye bir soru takılmıyor değil! Şunun şurasında “11 Mart’a” bir şey kalmadı…