Ticaret hayatı olarak öyle ahlaksız bir dönemde yaşıyoruz ki artık ne yediğimiz ne de içtiğimiz belli değil.

İnsanların içine sahtekârlık öyle işlemiş ki piyasada neredeyse hakkıyla iş yapan esnaf kalmadı gibi.

Elbette her esnafı aynı kefeye koymak mümkün değil ama dürüst olanlar azınlıkta kaldığından bir genelleme yapmak yanlış olmaz…

Hadi buyurun; Pamukova İlçesi’ne bağlı Mesruriye Mahallesi’nde bulunan Serindere’ye atılmış çuvallar dolusu “sucuk” bulundu.

Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajını besleyen dereye atılan “sucuklarla” ilgili olarak jandarma olay yerinde inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerde dereye atılan “sucukların” tarihinin bir hayli geçmiş olduğu ve bu yüzden dereye atıldığı tespit edildi…

İşin ilginç tarafı dereye atılan “sucukların” üzerinde tanıdık bir firmanın etiketleri bulundu.

Malum; bu tanıdık firmanın daha önce de mamullerinde “at eti” bulundurduğu tespit edilmişti.

Bu yüzden de malum firma ile ilgili işlem yapılmış ve firmaya Sağlık Bakanlığı tarafından ceza kesilmişti…

Doğrusunu isterseniz üzerlerinde tanıdık etiket bulunan ve dereye atılan bu çuvallar dolusu “sucuklar” ciddi bir analizden geçirilmeli.

Zira daha önce de aynı firmanın ortaya çıkan vukuatlarına bakarsak bu “sucukların” öyle tarihi geçti diye dereye atılacağını hiç sanmıyorum.

Mamullerinde her türlü “taklit” ve “tağşiş” yapmakta çekinmeyen bir firmanın sırf tarihi geçti diye “sucukları” dereye atması pek inandırıcı değil…

Kim bilir o “sucukların” içinde hangi hayvanlara ait mamuller vardı? Veya “sucukların” içinde “et” dışında neler bulunuyordu?

Zaten alelacele çuvallar dolusu “sucuğu” bir dereye atmanın başkaca bir izahı ve mantığı yok.

Belli ki bir şikâyet oldu veya birileri firma yetkililerinin kulağına “aman ha denetim var” diye fısıldadı ve bu sucuklar da apar topar toplanıp dereye atıldı…

Yapacak bir şey yok! “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz” bu “ahlaksızlardan” her şey beklenir.

Nasıl olsa yapılan “ahlaksızlığın” cezası belli! Öde “3-5 kuruş” para cezasını kurtul. Sonra millete yine içinde her türlü “dört ayaklının” eti bulunan “sucuğu” daya!

Şimdi “o sucukları alacaksın” sonra da bu “sucukları” imal edenlere ve 7 sülalesine bir güzel yedireceksin desem, ne dersiniz? Biz de sizin gibi düşünüyoruz…!