Görüşler farklı olsa da bir araya gelip karşılıklı konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmak çok hoş oluyor.
Ne yalan söyleyeyim bu anlayışta olan insanları, düşünceleri ve inanışları ne olursa olsun seviyorum.
Hele ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde bir araya gelen farklı görüşleri görmek insanı daha da mutlu ediyor…
Geçtiğimiz gün AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sezai Akyol ile parti yöneticileri bir ziyaret gerçekleştirdi.
Bu ziyaret Sakarya Barosu’na yapıldı ve yapılacak olan yeni adliye binasının yeri ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
“Medyaya da” yansıyan bu görüşmenin detaylarına girmeyeceğim. İşin o kısmı zaten “medyada” yer aldı. Dolayısıyla biz konuya farklı açıdan bakalım istedik…
Malum “Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin” TBMM’de kabul edilmesinden sonra ülkede bir “referandum” süreci başladı.
Bu süreçle birlikte sosyal medya üzerinden de “ünlüsü, ünsüzü” müthiş bir “evet” ve “hayır” kampanyası başlattı.
Geçtiğimiz hafta bu kampanyaya Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan da katılarak kararını “hayır” olarak açıkladı…
Tabi sosyal medyada yürütülen “vahşi” kampanyaya bakacak olursak AK Partililerin Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan ile bir araya gelmemesi gerekir.
Tam tersi Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan da, AK Parti Sakarya Milletvekili İsen ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sezai Akyol ve beraberindekileri kabul etmemeli.
Ancak her iki taraf da sosyal medya üzerinden “vahşice” sürdürülen kampanyalara inat bir araya gelerek özlenen ve takdir edilen bir fotoğraf verdiler…
Diyeceksiniz ki; “onlar ‘evet’ veya ‘hayır’ için bir araya gelmedi.” Ne olursa olsun! Böyle bir ortamda bir araya gelmeleri özellikle çok anlamlıydı.
Bir yanda “hayır” diyeceğini açıklayan Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, diğer yanda “evetçi” Mustafa İsen, Sezai Akyol ve AK Parti İl yönetimi!
Konu “yeni adliye binasının yeri” olsa da bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmaları “demokrasi” adına özlenen bir tablo oldu…
Gerek AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen’i, gerek AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sezai Akyol ile yöneticileri ve gerekse Sakarya Baro Başkanı’nı kutluyorum.
Neden derseniz; bu şehirde sağcısı, solcusu, demokratı, laiği velhasıl farklı görüşte olup da oturup birbirlerini dinleyen insan sayısı çok azdır.
Bırakın farklı görüşleri aynı fikirdeki insanların bile bir araya gelemediğini biliyoruz. Dolayısıyla “o fotoğraf” Türkiye’ye özellikle de ilimizdeki bazılarına örnek olsun…