Kamuoyunda çokça tartışılan “sürekli yaz saati uygulaması” ile ilgili Danıştay 10. Dairesi ilginç bir karar verdi.

Buna göre saatlerin geri alınmaması ve “yaz saati” uygulamasına devam edilmesi ile ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Danıştay’ın verdiği bu kararın ardından “kış saati uygulamasına” geçilirse Ekim ayının son haftasında saatler yine “1 saat geri” alınacak…

Hadi bakalım gel de çık işin içinden. “Sürekli yaz saati uygulaması” artık devam edecek diye birçok hazırlık buna göre yapıldı.

En önemlisi de 365 günlük takvimler de “sürekli yaz saati uygulamasına” göre hazırlanıp dağıtıldı.

Eğer Danıştay 10. Dairesi’nin kararı uygulamaya konacak olursa bu takvimlerdeki “namaz vakitleri” karışacak ve zamanla sıkıntılar yaşanacak…

Ne güzel alışmıştık! Ruhen ve bedenen “sürekli yaz saati uygulaması” genel olarak kabul görmüştü.

Tamam, öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde özellikle doğu illerinde bazı sıkıntılar yaşandı.

Ancak o da valilerin aldığı bir kararla okul giriş ve çıkış saatleri değiştirilerek makul bir hale sokulmuştu…

Zaten okullardaki derse giriş ve çıkış ile alakalı sıkıntı da “ikili öğretim” yapan okullar için geçerliydi.

Tekli öğretim yapan okullarda zaten böyle bir sıkıntı yoktu. Onlar sabah “9’da” derse başlayıp, akşam “3-4” gibi okuldan çıkıyorlar.

Önümüzdeki yıllarda bütün okulların “tekli öğretime” geçeceği düşünülecek olursa bu konu da sorun olmaktan çıkacak demektir…

Aslına bakarsanız milleti, senede iki sefer de olsa saatleri “1 saat” ileri ve geri almaya uğraştırmanın bir anlamı yok.

Şunu ya “yaz saati uygulamasına” ya da “kış saati uygulamasına” sabitleyin millet de kendini ona göre ayarlasın.

Yok, “yaz saati uygulamasıydı” saatleri “1 saat ileri” al. Haydi, bakalım “kış geldi” şimdi de saatleri “1 saat” geri al. Böylesi insanın psikolojisini daha çok bozuyor…

Bakalım Danıştay 10. Dairesi’nin verdiği bu karar sonrası nasıl bir yol izlenecek. Eskiden olduğu gibi yine “saatleri ileri, geri” almak için uğraşacak mıyız?

Yoksa denildiği gibi hükümet “697 sayılı kanunda” değişiklik yapıp “sürekli yaz saati uygulamasının” kalıcı olmasını sağlayabilecek mi?

Anlaşılan bir müddet “n’olacak şimdi” deyip bekleyeceğiz. İnşallah hükümet gerekli düzenlemeleri yapar da “sürekli yaz saati uygulaması” kalıcı olur…