'Rengimiz Türkiye Hazırız Geleceğe' sloganı ile hazırlanan Uluslararası Öğrenci Buluşması bu hafta sonu yani 29-30 Nisan tarihlerinde Sakarya Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşecek.
56 ülkeden yüzlerce misafir öğrenci kendilerine ayrılan çadırlarda ve standlarında ülkelerini sizlere tanıtmak için büyük bir heyecanla bekliyorlar.
2 saatte 56 ülkeyi ziyaret edip o ülkelerin coğrafi konumları, dilleri, dinleri, ülke malzemeleri, kıyafetleri, kültürlerini tanıyıp yemeklerini tatmak mümkün olacak. 
56 ülkeden genç ile Türkçe sohbet etmek, fotograf çektirmek, onların müziklerine eşlik etmek keyfi her zaman bu kadar kolay olmayacaktır.
Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören ve Sakarya’da yaşayan, sizlerle aynı havayı soluyup aynı minübüse binen aynı marketten alışveriş yapan bir Kamboçyalı'nın farkına varacaksınız mesela.
Sahi Kamboçya neresi?
Siz olsanız Gine Bisesau’ya okumaya gider misiniz?
Kardeşinizi Tayvan’a, çocuğunuzu Bangladeş’e gönderir misiniz?
Eğer çadırlarına uğrarsanız Madagaskarlı bir kardeşimiz size çizgi filmdeki ülke değil bu başka Madagaskar derse hayal kırıklığı yaşamayın.
Sizin hiç Orta Afrika Cumhuriyeti'nde lisans, Kamerun’da yüksek lisans Türkiye’de doktora yapan arkadaşınız oldu mu?
Uluslararası öğrenci buluşmasını ziyaret ederseniz benzer bir çok arkadaşınız olabilir...
Acıktığınızda 'Somali böreklerimiz taze tadına bakmak ister misiniz?' derlerse reddetmeyin. Özbek pilavı ve balkan tatlılarını mutlaka deneyin.
Suriye çadırında Tıp öğrencisi, Çad standında bilgisayar yüksek mühendisi ve doktora öğrencisi, Tanzanya çadırında Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi okuyan gençler sizlere ülkelerini en güzel şekilde anlatacaktır.
Endonezya İstiklal Camii, Kazak yerel kıyafetleri, Afrika yerel dansları, Balkanların sıcak samimi kültürleri ve daha niceleri için misafir öğrencilere yabancı kalmayalım eş dost akraba meydanda muhacirlere ensar, kardeşlerimize hami olalım...