İsrail’in Kudüs’te “katliam” yaptığı saatlerde Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve protokolün bir kermeste “göbek” atması tepkilere neden oldu.

Kırkpınar’da bir kermeste yaşanan bu olayın fotoğraflarını “medyadetay.com” olarak yayınladığımızdan itibaren telefonlarımız susmadı.

Tam da AK Parti Milletvekili Mustafa Ak’ın “medyadetay.com’u” ziyareti esnasına denk gelen bu telefonlara doğal olarak cevap veremedik…

Arayanlardan biri olan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer’e de o anda cevap vermeyince kendisi bir başka ismi aramış.

Kendince kendisini savunarak kermesin pazartesi günü olduğunu, hükümetin de “Milli Yası” pazartesi akşamı ilan edip ertesi gün kurumlara bildirdiğini ifade etmiş.

Ardından da, haberi derhal çıkarmamızı, aksi halde bendenizi mahkemeye vereceğini söylemiş…

Sayın Başkan önce şunu bir açıklığa kavuşturalım; İsrail’in Gazze’de Filistinlilere uyguladığı “vahşet” ne zaman başladı? Pazartesi sabahı.

Peki; siz Kırkpınar’da düzenlenen kermese ne zaman katıldınız? Pazartesi akşamı saat 18.00 civarı!

Sizin Kırkpınar’daki kermese katılıp tahminen “göbek” attığınız saat olan 18.00 sularına kadar İsrail kaç Filistinliyi şehit etti biliyor musunuz? Ben söyleyeyim 60’ın üzerinde…

Yahu pazartesi günü Kudüs’te ortalık yıkılmış, onlarca Filistinli “şehit” edilmiş, “8 aylık” bir bebek bile katledilmiş, Türkiye’de millet anında tepki verip sokağa dökülmüş.

Siz kalkmışsınız, “biz ‘göbek’ atarken ‘Milli Yas’ ilan edilmemişti” gibi garip bir mazeretin arkasına sığınıyorsunuz!

Ben de size soruyorum; Pazartesi günü İsrail’in Filistinlilere uyguladığı vahşeti idrak edebilmek için “Milli Yas” mı ilan edilmesi gerekiyor…?

Sayın Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer’e diğer sorum da şu; bu ülkede “Milli Yas” neden ilan edildi?

Pazartesi günü İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı “vahşet” için. Zira ilk defa bir günde bu kadar çok Filistinli “şehit” edildi.

Yani Gazze’de yaşanan olaylar öyle vahim bir hal aldı ki, “Milli Yas” ilan edilmemesi mümkün değildi. Dolayısıyla kimse kalkıp bu mazeretin arkasına sığınmasın…

Aydın Yılmazer olarak geçtiğimiz yıllarda askerlerimizden şehit haberleri geldiğinde bütün etkinlikleri “iptal” ediyordun.

O zamanlar bazı organizasyonları “iptal” ederken ülke de “Milli Yas” mı vardı? Hayır, tam tersi!

Öyleyse kalkıp, “Milli Yas ilan edildi mi edilmedi mi” gibi bir mazeretin arkasına neden sığınıyorsun? Saat 18.00 suları Filistinliler katledilirken ne yaptın onu söyle…

Gelelim şu takıldığınız “Milli Yas” konusuna! Yahu pazartesi günü sabahtan beri İsrail Kudüs’te Filistinlilerin kanını döktü. Hala da dökmeye devam ediyor.

İsrail “vahşetinin” gün içinde giderek daha da şiddetlenmesi üzerine gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan açıklama üzerine açıklama yaptı.

Nihayet Başbakan Binali Yıldırım gün içinde “Milli Yas” ilan edilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile “istişare” edileceğini söyledi…

Kaldı ki bu kermes haberi sadece bize değil bütün haber merkezlerine çarşamba sabahı saat 05.53’de servis edildi.

Madem kermes pazartesi günüydü ne diye haberin servis edilmesi için çarşamba sabahını beklediniz?

Adamlarınıza söyleyeydiniz de haberleri günü gününe atsalardı? Müneccim miyim ben? Senin nerede hangi kermese hangi saat ve günde katıldığını tahmin edeyim…!

Uzun lafın kısası, pazartesi günü İsrail’in Filistinlilere uyguladığı “vahşet” karşısında günümüz zehir oldu. Yüreğimiz sıkıştı “gözlerimiz” doldu.

Doğrusu İsrail’in Filistin’de pazartesi günü uyguladığı “vahşet” karşısında insanın içinden “gülmek” bile gelmezken “göbek” atmak da ne oluyor anlamak mümkün değil.

Kimse kimseyi kandırmasın, “Milli Yas bahane, atılan ‘göbekler’ şahane.” Yukarıda da dediğimiz gibi AK Partili bir Belediye Başkanına hiç ama hiç yakışmadı…!