Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği “metal” ve “mental” yorgunluğu uyarısı AK partililer arasında geniş yankı buldu.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “zamanı geldiğinde görevi bırakmasını bilmeli” şeklindeki çağrısını üzerine alınacak birilerinin çıkacağını da sanmıyorum.

Aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısına karşılık kimsenin “koltuğu bırakmak” gibi bir niyeti yok…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “metal” ve “mental” yorgunluğu uyarısı aday belirleme noktasında nasıl bir yön alır orasını bilemeyiz.

Ancak olaya bir de tersinden, yani vatandaşın “metal” ve “mental” yorgunluğu açısından da bakmakta fayda var.

Zira vatandaş yıllardır aynı koltuklarda aynı yüzleri görmekten gerçekten yoruldu. Dolayısıyla vatandaşta “metal” ve “mental” yorgunluğu adeta tavan yaptı…

Kim ne derse desin. 2000’li yılların başında dünyaya gelen bir çocuk aynı yönetici ve idarecilerle 15 yaşını devirdi.

Aynı yönetici ve idareciler zamanında “sünnet” olup neredeyse “evlenme” çağına bile geldi.

Hal böyle olunca da aynı yönetici ve idarecileri görmekten vatandaşta bir “metal” ve “mental” yorgunluğu baş gösterdi…

Bakmayın siz öyle sürekli aynı yöneticilerin “seçilip” aynı koltuklarda 10-15 yıl gibi uzun zaman kaldıklarına.

Bu isimlerin 10-15 yıl aynı koltuklarda oturmalarının nedeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kendileri de biliyor.

Dolayısıyla bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasına sığınıp “seçildiler” ama millette de “metal” ve “mental” yorgunluğu artık iyice tavan yaptı…

Peki, aralarında hala vatandaş nezdinde “kredisi” bulunan yönetici veya idareci yok mu? Elbette var!

Ancak bu yönetici ve idarecilerin sayısı bir elin parmakları kadar bile değildir! Bunu ben değil bizzat vatandaşın kendisi söylüyor.

Maalesef bizim yönetici ve idarecilerimizin “çarşı pazarla” pek işi olmadığından vatandaşın bu konuda ne kadar “metal” ve “mental” yorgunu olduğunu görmüyor…

Netice itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Partili bazı idareci ve yöneticiler için kibarca yaptığı “bırakın” çağrısı Sakarya’da karşılık bulacak mı merak ediyorum?

Çıkıp bir idareci ve yöneticinin “bıraktım” diyeceğini sanmasam da vatandaştaki bu yorgunluğu ve bıkkınlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gördüğünü tahmin ediyorum.

Dolayısıyla da “milletin ‘metal’ ve ‘mental’ yorgunluğu” Sakarya’da yeni isimleri gündeme getirecektir. Doğrusu AK Parti Sakarya kadrolarında da bu “cevher” vardır…