Adapazarı Belediyesi 15’inci yıl etkinlikleri kapsamında “Ortadoğu ve İslam Dünyası’nın geleceği” konulu bir sempozyum düzenledi.

Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma konuşmacı olarak Ömer Faruk Korkmaz, Cengiz Tomar ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar da katıldı.

Programa ilgi oldukça yoğun olurken özellikle Güvenlik Uzmanı Mete Yarar’ın açıklamaları dikkat çekti…

Kim ne derse desin, televizyon ekranları özellikle “Afrin’e” düzenlenen “Zeytin Dalı Operasyonu” ile ilgili uzmandan geçilmiyor.

Hemen hemen hepsi de bildiğimiz basmakalıp ifadelerin dışına çıkamadan aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.

Doğrusu bu isimlerin televizyon televizyon gezip “temcit pilavı” gibi aynı şeyleri konuşmalarından biz bıktık, ancak onlar anlatmaktan bıkmadı…

Tabi Güvenlik Uzmanı Mete Yarar gibi gerçekten konuya hakim ve ne söylediğini iyi bilen uzman kişiler de yok değil.

Nitekim Mete Yarar, Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmayla konuya ne kadar hakim olduğunu gösterdi.

Bazılarının aksine Mete Yarar verdiği mesajlarla hem kendisini dinletmeyi bildi hem de gündeme damga vuracak konulara değindi…

Şimdi burada Pazar günü Mete Yarar’ın hangi konulara değinerek neler söylediği hususuna tekrar girmeyeceğim.

Ancak kaçıranlar için Mete Yarar’ın yaptığı konuşmanın önemli bölümlerini “medyadetay.com’da” yer alan haberden okumalarını tavsiye ederiz.

Zira Irak’a 1991 yılında açılan “savaştan” 2003 yılına kadar Ortadoğu’da oynanan oyunları çok güzel özetledi…

Özellikle de hala daha içimizdeki, “Afrin’de ne işimiz var” diye başlayan cümleler kuran bazılarının da Mete Yarar’a kulak vermelerini tavsiye ediyoruz.

Öyle “siyasallaşmış” bazı isimlerin yorumlarını tarihi bir gerçekmiş gibi paylaşmak yerine bir zahmet Mete Yarar’ı dinleyip yazdığı eserlerini okuyun.

Yıllarını “terörist” kovalamakla geçiren Mete Yarar gibi uzman kişilerin yaşadıkları ve gördükleri günlerini masa başında geçirenlerden daha değerlidir…

Elbette herkesin fikri önemlidir. Madem bu ülkede hep birlikte yaşıyoruz herkesin fikrini dinleyeceğiz.

Ancak “Afrin’de ne işimiz var” diye başlayan ifadeler kime ait olursa olsun bize göre hiçbir değeri yoktur.

O yüzden “Mete Yarar’ı dinlemek ve anlamak” Ortadoğu’nun ve Türkiye’nin yarını adına önemlidir. Tabi anlayana…