Meral Akşener'i konuşmadan önce, Cumhuriyet Halk Partisi'ni konuşalım.
1950 yılından beri, yani tam 68 yıldır CHP tek başına iktidar yüzü göremiyor.

Böyle giderse kıyamete kadar da göreceği yok.

CHP'nin iktidar olabilmek için bir tek umudu var, merkez sağın parçalanması.

Şayet sağ ve muhafazakar siyasi yapı parçalanırsa, bir iktidar umudu doğacak.

Yeni sistemde artık bu da mümkün değil.

Artık bundan sonra sittin sene, CHP'li bir ismin Cumhurbaşkanlığı söz konusu değil.
CHP'nin potansiyel Cumhurbaşkanı adaylarına bakın; Abdullah Gül, Ali Babacan, Abdüllatif Şener.

Bu cenahtan bir beni unutmuşlar.
Beni de potaya koyarlar ise ekip tamam olacak.
Yahu be mübarekler!.

Bunlar Cumhurbaşkanı olsalar, size ne yazacak ki?

Şayet onlar Cumhurbaşkanı seçilir ise, siz Tayyip Erdoğan'ı çoook ararsınız.
Adı geçen 3 isim de radikal İslamcı çizgide siyasetçiler.
Size onlardan hiç ekmek çıkmaz.
CHP'nin sefaletine bakın ki bir solcuyu, bir sosyal demokratı aday yapmayı akıllarından dahi geçirmiyorlar.

Ben, CHP'nin yerinde olsam, sağ siyasetin kadavralarını aday yapacağıma, gelecek vaat eden genç bir sosyal demokratı aday yaparım.
Kazanamasa dahi sol siyaset, bir potansiyel lider kazanmış olur.

Kendileri bilir.
Gelelim Meral Akşener vak'asına.

Meral Akşener tutmaz.
Tutmayacağı, ta işin başından belli oldu.

Meral Akşener'in tutmama nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
1- 1 Kasım seçimleri sonrası, MHP'de 5 ve üzeri Genel Başkan adayı ortaya çıktı. Sabahtan erken kalkan, elini yüzünü dahi yıkamadan, Genel Başkan adayı oldu. İş cıvıdı.

Güya bunların içinde, en göze batanı Meral Akşener idi.

O’nu partinin başına getirdiler.

Potansiyel Genel Başkan adayları, sütre gerisinde bekliyorlar.

En küçük bir sandık başarısızlığında, hemencecik ortaya çıkacaklar.

Bu durum, vatandaşın gözünden kaçmıyor elbet.

2- Meral Akşener'in üzerine "Fetöcü" iddiaları yapıştı kaldı. Bu iddia, öyle yapıştı kaldı ki, Meral Akşener bütün siyaset iddiasını bıraktı, kendisinin Fetöcü olmadığını izaha çalışıyor.

O izah ettikçe de Fetöcü ithamı, belleklere iyice yerleşiyor. Meral Akşener'in üzerine yapışmış olan Fetöcü ithamı, O’nu siyasette bloke etmiş durumda. Fetö tehlikesinin hala zirvede olduğu günümüzde, Meral Hanım'ın sıyrılıp, çıkma şansı yoktur.

3- Türkiye siyasi hayatında, siyasi liderlik koltuğuna, Meral Akşener kadar yıpranarak gelmiş bir siyasetçi yoktur. Meral Akşener, daha partisini kurup Genel Başkan olmadan önce, 20 yıllık siyasetçi gibi yıpranmıştır. Siyaseten eskimiştir. Hatırlayın Adnan Menderes'i, Süleyman Demirel'i, Bülent Ecevit'i, Turgut Özal'ı, Recep Tayyip Erdoğan'ı. Hiç yıpranmadan, büyük bir teveccüh ile iktidar oldular. Meral Hanım, daha parti kurmadan yıprandı. O şansını kaybetti.

4- Meral Akşener, partisini kurarken, MHP'nin siyaset artığı olarak parti kurdu. Bu en büyük şanssızlığıdır. Bakınız kurduğu partiye. MHP'nin küskünleri, Doğru Yol'un siyaset kadavraları. Hepi topu bunlar işte. Esas gövde MHP. MHP'nin hepi topu % 12 oyu var. Meral Akşener, esas payı buradan alacak. Buradan ne alabilir? Çok ciddi kamuoyu araştırma şirketleri, Meral'in partisine % 2-3 arasında oy veriyor. En babayiğidi % 6.4'e çıkıyor. Buradan iktidar çıkmaz. CHP'den oy kayması bekleniyor. CHP seçmeni cin gibidir. Gazı verir, oyu vermez. Meral Akşener, Ak Parti'den zırnık oy alamaz. Ak Parti seçmeni, karizmatik liderleri Tayyip Erdoğan etrafında konsolide olmuş durumdalar. Tayyip Erdoğan var iken, bu kanaldan oy çıkmaz. Hele bu çok kritik dönemde, buralardan oy beklemek, akla ziyan bir durumdur. Ne kaldı orta yerde? HDP. HDP'den Meral Hanım'a oy kayması olur mu? Tövbe tövbe. HDP'lilerin siyasi hafızası çok güçlüdür. Meral Akşener'in İçişleri Bakanlığı sırasında, Sapanca-Hendek arasında, kafasına sıkılarak, yol kenarına bırakılmış HDP'li işadamları unutulmuş değildir. Hasılı kelam, Meral Akşener, siyaseten şanssızdır. Gün geçtikçe bir üst akıl ve proje partisi olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Kızgın ve kırgın bir kısım Ülkücü de yavaş yavaş gerçek partisine dönecektir. Sosyal medyada takip ettiğim yüzlerce tanıdık MHP'li isim, daha önce kafaları karışık iken, şimdi daha netleşmeye başladı. Hatta daha ileri gideyim, Meral Akşener'in partisine katılanların en az % 80'i çok yakın dostum ve arkadaşım. Çoğu ile her gün ya telefonla, ya da yüz yüze görüşüyorum. Onlarda dahi net bir umutsuzluk var. İşler, beklendiği gibi gitmiyor. "Şu şöyle olmazsa, bu böyle olmazsa ben yokum" demeler başladı.

Taşıma kalabalıklarla yapılan il açılışları, sadre şifa olmuyor. Bir il açılışına bin kilometre uzaktan partili taşınıyorsa, bu iş tutmaz arkadaş. Halktan hiçbir şekilde yüz bulamıyorlar. Vatandaşın arasına girdiklerinde sanki iktidar partisiymiş gibi tepki alıyorlar. MHP'de beklenen çözülme olmadı. Önceki hafta Kapalı Spor Salon'unda MHP'nin yaptığı toplantıya katıldığımı paylaştım ya. Bir çok İyi Partili dostum beni aradı. Soruyorlar "Salonda Ak Partililer çok muydu?" Vallahide salonda bir tek Ak Partili görmedim. Peki niçin soruyorlar? Çünkü salon hınca hınç doldu. Bu da moralleri bozdu. Parti İl Merkezi'nde geyik başlamış. "Salonu dolduranların hepsi Ak Partili." Halbuki salondaki fotoğraflara tek tek baktım. hepsi sarkık bıyıklı gençlerdi. Ben, sarkık bıyıklı Ak Partili hiç görmedim. Önceki günkü MHP Osmaniye mitingi konuşuluyor şimdi. Son 10 yılda MHP böyle bir miting düzenlemedi. Google'dan mitingin videosunu tekrar tekrar izleyin. Öyle canlı bir mitingde Ak Partili olmaz. Olsalar bile, kenarda sakince izlerler. On binlerce ülkücü, meydanı inletti.

Sözün özü şu; Meral Akşener hareketi, bir ölü doğum oldu. Tutmadı, tutmayacak.
Ülkücü feraset, bu oyunu engellemiş gözüküyor. İyi Partili dostlarda ki kin ve öfkeli tavırlarda, en iyi barometredir. Herkese selam ve dualar olsun. (İzzet Dönmez)

Sağlıcakla kalın…