Adapazarı Belediyesi yaklaşık 6 yıl önce Maltepe’ye, o tarihte 5 milyon TL’ye mal olan ve her yaştan insanın istifade edeceği bir “spor kompleksi” yaptı.

İçinde tenis, basket ve halı sahası, tartan pisti, soyunma odaları, kafeterya, çocuk oyun grupları, açık hava spor aletleri bulunan tesisin hali şimdilerde pek parlak değil.

Zira zamanında büyük bir törenle açılan milyonluk tesis son günlerde adeta çürümeye terk edilmiş…

Evet, dün “medyadetay.com WhatsApp hattına” bir okuyucumuzdan Adapazarı Belediyesi’nin Maltepe’deki tesisleri ile ilgili bazı fotoğraflar geldi.

Biz de “medyadetay.com” olarak bu fotoğrafları ve okuyucumuzun taleplerini dün sitemizde yayınladık.

Aslında sadece fotoğraflara bakmak bile Maltepe’deki bu “spor kompleksinin” ne halde olduğunu anlatmaya yetti…

Tuvaletler kapalı, doğalgaz mühürlü, su sayacı SASKİ tarafından sökülüp alınmış. Elektrik desen kesilmiş.

Elbette milyonlarca lira masraf edilip böyle bir “spor kompleksini” kendi haline terk etmek doğru değil.

Ne yapıp, ne edip Adapazarı Belediyesi bu “spor kompleksini” tekrar açıldığı günkü özelliğine ve güzelliğine kavuşturmalı…

Bu arada hakkını yemeyelim, Adapazarı Belediyesi bu “spor kompleksinin” ilk günkü gibi çalışması için elinden geleni yapmış.

“Spor kompleksinin” çalıştırılması için neredeyse bedava denecek miktarda bazı işletmecilere “kiraya” vermiş.

Ancak kim geldiyse daha bir yıl bile olmadan “spor kompleksinin” işletmeciliğini bırakıp gidince ortaya çıkan manzara da bu olmuş…

Şimdi vatandaş Adapazarı Belediyesi’nden bu tesisin tekrar eski haline dönmesini istiyor. Özellikle de “spor kompleksinin” gençler için çok önemli olduğu söyleniyor.

Tabi vatandaş bu “spor kompleksinin” ilk günkü gibi olmasını istiyor istemesine ama her şey de “bedava” olsun diye bekliyor.

Şayet vatandaş olarak “spor kompleksinden” yararlanırken “kafeteryasında” bir çay bile içmiyorsan, işletmeci yokluğundan o canım tesisin çöplüğe dönmesi de normaldir…

Netice itibariyle Adapazarı Belediyesi milyonluk tesisi bu halde bırakmayıp mutlaka vatandaşın hizmetine sunmalıdır. Aksi halde yapılan o masrafa yazık olur.

Ancak vatandaş da “bedavacılığı” bir yere bırakıp ayağına kadar getirilen hizmete en azından bir çay içecek kadar katkı yapma “bilincinde” de olmalıdır.

Aksi halde “Maltepe ‘spor kompleksinin’ akıbeti” bugünkünden beter olur ve sorumluluk da sadece Adapazarı Belediyesi’nin değil o bölge insanının da olur…