Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu önceki gün bir basın toplantısı düzenledi ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra, bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı.
Başkan Toçoğlu açıklamasında birçok konuya yer verdi. Ama sanırım en dikkat çeken bölüm, şehirde büyük bir dönüşüm gerçekleştireceklerini söylemesiydi.
Şehirdeki tüm cadde ve sokaklarda çalışma yapacaklarını, hazırlıkların tamamlandığını söyledi Başkan ve vatandaş için sıkıntılı bir sürece girileceğini ifade etti.
Zeki Başkanım, zaten vatandaşlar uzun zamandır yollar konusunda sıkıntı çekmiyor mu? Siz yeter ki dönüşüme başlayın. Biz sıkarız dişimizi, sabrederiz.
Sonuçta pırıl pırıl bir asfalta kavuşacaksak, engebeli kaldırımlarda ne zaman düşeceğiz diye düşünmeyeceksek, bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok.
Evet, Sakarya’yı bizim için yenileyin. Ama gerçekten yenileyin.
1999 depreminde bile bu kadar toza boğulmamıştı şehir. Sokağa çıktığımızda adeta gri bir bulutun içinde yürüyor gibiyiz. Yapın şu yolları, kaldırımları da kurtarın milleti bu tozdan.
Sakarya’da müziğin, sinemanın önemli mesafeler kat etmesi tabi ki önemli, ama yolu olmayan bir şehirde insanların ne sinema, ne de müziğe ilgi duymalarını bekleyemezsiniz.
Önce yol. Yol medeniyettir çünkü. Sizler de zaten bunu her fırsatta dile getiriyorsunuz.
Evet 30 Mart’ı bir milat kabul edelim ve şehri baştan aşağıya yenilemenizi dört gözle bekleyelim.
Ve yine sizin ifadenizle; “Şehre karşı sorumluluğunuz var.” Bizler de vatandaş olarak bu sorumluluğunuzu yerine getirmeniz için size sonuna kadar destek vereceğiz.