Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Sibel Eraslan’ın ‘Zamanı Kuran Kadınlar’ isimli konferansı ile devam etti. AKM’ de gerçekleştirilen program Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk ve çok sayıda sanat dostu katıldı.

“Kitap yazmak sabır ister”

Yazar Sibel Eraslan, “Hz Hacer, çölde çocuğuyla mahsur kaldığında Allah’tan su istemiştir ve Cebrail gelip ona çölün altından su çıkarmıştır. Hz Asiye, Hz Musa’nın annesidir ve Mısır Kralının eşidir. Hz. Meryem de Hz İsa’nın annesidir. Kendisi merhametli aynı bizim gibi çalışarak bir şeyleri başarmış ve çocuğuna bakmıştır. Hz. Fatma dediğimiz zaman herkesin aklına söyleyecek bir şeyler gelebilir. Peygamber Efendimizin kızıdır, Hasan ve Hüseyin’in annesidir veya Hz Ali’nin eşidir herkes bir şey biliyor ama ikinci cümleyi kurmakta zorlanıyoruz. Kız çocuklarımıza koyduğumuz en çok isimdir Fatma. Bana bu kadar bilgiyi nasıl elde ediyorsun diye sorduklarında ben onlara çok okumanın önemini vurguluyorum. Çünkü kitap yazmak sabır gerektiren bir iştir. Şiir yazmak ise Allah vergisi bir yetenek bana göre” dedi.

“Yürüyen Kur’an-ı Kerim”

Konuşmalarına devam eden Eraslan, “Eski zamanlara baktığımızda bilgiye ulaşmak için iki ay süren deve yolcukları yapılırmış. Peygamber Efendimizin bir sözünü dinlemek veya ondan bir şeyler öğrenmek için insanlar çok uzun yoldan gelirmiş ama günümüzde bilgiye çok çabuk ulaşıyoruz bu da bilgiyi değersiz kılıyor. Peygamber Efendimizi sormaya geldiklerinde Hz Ayşe annemiz gelen insanlara ‘o yürüyen bir Kuran-ı Kerim’ dermiş. İşte insanlar bu denli güzel bilgileri öğrenmek için uzun yollar gitmişler” ifadelerini kullandı.

“Dört büyük isim”

Yazar Eraslan, “Zamanı Kuran Kadınlar dediğimiz zaman aklımıza dört isim gelmelidir. Hz. Hacer, Hz. Asiye, Hz. Meryem ve Hz. Fatma. Bu dört isim yaşadıkları dönemde bilgi sahibi ve zorluklara göğüs gerip insanlar için önemli şeyler yapmıştır. İşte bizim konuştuğumuz bütün önemli olaylar bu dört isimle başlıyor. Hepsi paylaşmanın ne demek olduğunu, öğrenmenin ve öğretmenin ne kadar zorluk çekilse de başarılabileceğini bilen kişiler. Kalplerinde her zaman sevgi, merhamet yükü barındıran, kendileri aç kalsa bile yemeğini paylaşan ve bizim hala onları bu denli sevgiyle anlatmamızın büyük bir yüceliğe sahip olduğunun farkındayız” sözlerine yerdi.