Karasu Belediyesi KARGEM kurslarında yıl boyunca kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı, el sanatları ve resim sergisinin açılışı yapıldı.
 
Karasu Kent Meydanında ilçe sakinlerinin beğenisine sunulan serginin açılışına Karasu Belediye Başkan Yardımcıları Murat Çelik, Hamza Uğur, Yakup Gençbay, Savaş Sancaktar, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı Püskül, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun eşi Tülin İspiroğlu, İlçe Nüfus Müdürü Hayriye Töre, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ın eşi Petek Gürçam, KARGEM sorumlusu Sebahattin Toka ve vatandaşlar katıldı.


 
Serginin açılış konuşmasını yapan Karasu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı Püskül, kısaca KARGEM tanımından, amaçlarından ve öneminden bahsetti. Tatlı, “KARGEM; yöre insanına en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman, her yerde ve herkese sunan kurslarımızdır. 
Bizce kursların en önemli özelliği insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi ve beceri kazandırmak açısından önemli unsurdur. Her yaş grubundaki fertlerin, günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını sağlayarak, değişik meslek sahibi olmalarını, onları eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektöründe değerlendirmek KARGEM en başta gelen amaçları arasındadır” dedi.


 
Farklı yaş gruplarından kursiyerlere eğitim verildiğini söyleyen Tatlı, “Karasu Kültür ve sosyal İşler Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (KARGEM) 8 kursumuz mevcut. Bu yıl kurslarımızın içine deri kursunu da ilave ettik. KARGEM’de takı tasarım, el ve makine nakışı, giyim, mis sabun, ev mefruşat, resim ve bir de haftanın bir günü pastacılık kurslarımız mevcuttur” dile konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserler gezildi. / Kadir KARAKAŞ