Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Def’ konulu söyleşi ve ardından imza günü gerçekleştirildi. Programa ‘Def’ kitabının yazarı Mehtap Altan konuşmacı olarak katıldı. Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesinde gerçekleşen programda Altan, öğrencilerin ve Sakaryalı kültür sanat dostlarının sorularını cevaplayıp ardından katılımcılar için kitabını imzaladı.


 
Mehtap Altan’ın konuşmasından bazı satır başları şu şekilde;
 
“Yazmak en zararsız kavga şeklidir”
“Okuma yazma bilgisine sahip olan her insan edebiyatla ilgili yazılar yazabilir. Yazmak en zararsız kavga şeklidir. Kendinizi kızgın ya da kırgın hissettiğinizde akşam eve gidince hissettiklerinizi yazmayı deneyin. Eminim çok faydalanacaksınız. Çünkü yazarak kendinize bir savunma mekanizması oluşturabilirsiniz. Yazmak bir çeşit terapidir. Biliyoruz ki bu dünyaya bir amaç uğruna getirildik. Dünyaya eğlenmeye değil, sınav olmaya geldik. Eğer mutsuzsanız onu çözebilmek için bir şeyler yapmanız gerekir. Benim tavsiyem mutsuzluğunuzun üstesinden gelebilmek için bol bol kitap okuyup, içinizdekileri anlatan yazılar yazın.”
 
“Herkes bir mahkum engelli ve yaşlı adayıdır”
“Edebiyat yolculuğuna katıldığım programları cezaevi ve okullar olarak sınırlandırdım. Bir gün bir üstadım bana ‘Ceza evlerine neden gidiyorsun?’ dedi. Bende üstadıma ‘Onlar mahkum tabi ki cezalarını çekecekler. Ama mahkumlardan birine yardım eli uzatırsak, bir tane mahkumun keşke suç işlemeseydim demesine vesile olursak, o mahkumu kazanmış oluruz’ cevabını verdim. Yoksa diğer türlü toplumda bir iyileşme sağlayamayız. Çünkü herkes bir mahkum, engelli ve yaşlı adayıdır. Bunu düşünerek yaşarsak daha duyarlı oluruz.”