Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri 17 Şubatta başlıyor. İlk olarak 2016 yılında Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ile Haşimî Yayınevi’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyon, bu yıl Sultanahmet Medresesinde düzenleniyor. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi (TYB), İstanbul Sultanahmet Vakfı ve Haşimi Yayınevi’nin düzenlediği Arapça Kitap ve Kültür Günlerine  Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas ve Kuveyt’ten pek çok yayınevi ve yazar katılacak. Fuarda, “Asırlardır sönmeyen Işığımız: Âlimler-Kitaplar” vurgusunun ön plana çıkarılması hedefleniyor.

ÖNEMLİ ATILIM
TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, geçen yıl açılan Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günlerinin büyük bir ses getirdiğini belirterek şunları söyledi:
“Yoğun ilgiye mazhar olan organizasyon, Arap dünyasıyla Türkiye arasında yeni kültürel atılımlara öncülük etti. Bu örneğin devam etmesi adına bu yıl, daha kapsamlı, daha zenginleştirilmiş bir içerikle okurların karşısına çıkacağız. İslâm dünyası zor günlerden geçmekte. Coğrafyamız üzerinde farklı stratejiler uygulanmakta. Biz büyük bir medeniyetin varisleri olarak İslam dünyasının yeniden dirilişi için birlik beraberlik içerisinde yeni kültürel hamleler, özgün projeler geliştirmeliyiz. İşte bu organizasyon, istikbâle dair derdi olan kurumların bir araya gelerek ortaya çıkardıkları emek ürünü olmakla birlikte, gelecekte çok hayırlı sonuçlarını göreceğimiz önemli bir atılımdır.”