Daha önce Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Numan Yazıcı’nın kitabı, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert’in ‘Bağ Çorbası’ adlı eseri, Dr. Mustafa Aydemir'in Faik Baysal için kaleme aldığı inceleme kitabı ‘Sardunya Aşığı Adam’ ve Sakaryalı on dört usta ismin kendi hayat hikâyelerinden Sakarya’yı ele aldığı ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’ adlı eserleri yayıma hazırlayan Büyükşehir, son olarak ‘Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları’ adlı eseri şehir kitaplığına hediye etti.

Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları

Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Ulusal Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumunda sunulan bildirilerin, bildiri sahibi değerli akademisyen ve araştırmacılar tarafından makale haline getirildiği ‘Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları’, seçkin üniversitelerde görev yapan değerli öğretim üyelerini bir araya getirdi. Prof. Dr. Engin Yılmaz, Dr. Mehmet Gedizli, Öğr. Gör. Erdal Özcan ve Arş. Gör. Yonca Koçmar’ın yayıma hazırladığı eser, Sakarya ile ilgili farkındalık oluşturmak ve disiplinler arası bir yaklaşımla gelecekte Sakarya ile ilgili ne tür çalışmalar yapılması gerektiğini okuyucularının beğenisine sunuyor. Kitap mevcut hali ile ilgili konularda araştırma yapacaklar için temel bir başvuru kaynağı olma iddiası taşıyor.

Sakarya çok kültürlülüğün merkezidir

Eserin sunuş bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak; Sakarya’yı çok yönlü olarak tanıtmayı, medeniyet, kültür, sanat ve edebiyat bağlamında da ‘marka şehir’ yapmayı temel amaç olarak benimsemiş bulunmaktayız. Sakaryamız, çokkültürlülüğün merkezinde önemli bir edebiyat coğrafyasıdır. Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında halkımızın ve araştırmacılarımızın istifadesine sunduğumuz Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları adlı kaynak eser ile Sakarya’yı edebiyatın ve sanatın başkenti yapma yolunda elbirliği ile önemli bir adımı daha atmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Yazılarını bizimle paylaşan değerli akademisyenlerimizi ve araştırmacılarımızı ayrıca tebrik ediyor, kitabın yayımlanması sürecinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadeleri de yer alıyor.

Daire Başkanlığı’ndan temin edilebilir

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise ‘Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları’ ile ilgili olarak, “Ülkemizin tanınmış entelektüellerini, bilim adamlarını ve sanatçılarımızı sizlerle buluşturuyoruz. Sergiler, konserler, konferanslar ve tiyatro buluşmaları gibi renkli etkinliklerimizle yıl boyunca kültür sanat dostlarımızla buluşuyoruz. Bu anlayışın bir devamı olarak kent kültürüne önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız ‘Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları’ adlı eseri hemşerilerimizin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Esere yazılarıyla katkı sağlayan değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimiz eseri Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan temin edebilir” şeklinde konuştu.