Alanı dolduran misafirler, Yenişehirlioğlu’nun konuşmasından önce, bir yandan belediyenin ikramı olan çayları yudumlarken, diğer yandan ney dinletisi eşliğinde sohbet etme imkanı buldu.

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Ramazan sonuna kadar her akşam farklı bir ismin misafir olacağı çınaraltı sohbetlerinde, konuşmalar öncesi ney dinletisi olacağı ve dinletinin akabinde saat 23.00 itibari ile sohbet kısmının icra edileceği belirtildi.

Çınaraltı Sohbetleri isminin çok güzel çağrışımları olduğunu vurgulayan Yenişehirlioğlu; Serdivan’a ilk kez geldiğini belirterek, öncelikle mimarisi ve temizliğinin dikkatini çektiğini ve kendisinde modern ve güzel bir ilçe izlenimi bıraktığını söyledi.

“Oku emri tüm insanlara verilmiştir”

Konuşmasını daha çok kendi yaşamından örneklerle sürdüren Bahadır Yenişehirlioğlu, kitap ve insan arasında kurulacak ünsiyetin önemini vurgulayarak, “Okumak hayatımızın vazgeçilmezi olmalıdır. Allah’ın insana verdiği bilgisayarın yani beyninin işlemcisini yükseltmesi kitapla kurduğu ilişki ile alakalıdır. Daimi kitap okuyan insanların beyinleri, diğerlerine göre farklı çalışır. O yüzden Mevla’nın ilk emri ‘OKU’dur” dedi.

Cebrail (a.s.) tarafından Hz. Muhammed’e (A.S.M.) ulaştırılan ilk ayetin tüm insanlar için bir emir olduğunu ifade eden Yenişehirlioğlu, “Okumayan insan dinleyen insandır ve ‘akıl etme’ melekelerinden uzaklaşır” diye konuştu.

Konuşmasında kuyumcuların altının ayarını ölçmek için kullandıkları ayar taşlarından örnek veren Yenişehirlioğlu, “Müslümanların da iki ayar taşı vardır. Biri Kur’an-ı Kerim, diğeri Nebevi  Sünnet Metodu. İnsan bu iki ayar taşını kaybederse doruyu yanlışı neye göre anlayacak, yolunu nasıl aydınlatacak? Kur’an ve Nebevi Sünnetle ünsiyetimizi kaybederek ayarımız bozuldu. Bu sebeple insanoğlunun sağlıklı karar vermesi ve geleceğini dizayn etmesi mümkün değildir.” İfadelerine yer verdi.

“İslam; pür, temiz, saf, yalın bir insan var eder”

Ben Müslümanım diyen bir şahsiyetin, okuma eylemini, ilk önce Kur’an-ı Kerimden başlayarak “akıl ederek” gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen Yenişehirlioğlu, “15 Temmuz’da bu kadar kahraman çıkartan bir milletin, nasıl olup da içinde bu kadar da haini barındırabildiğini şaşkınlıkla gördük” dedi.  Sinsice örgütlenmiş okumuş yazmış insanların bu hale nasıl düştüklerinin oldukça merak edildiğini ifade eden Yenişehirlioğlu, “Okumalarını aklederek yapmadıklarından, kendi akıllarını kullanmayı beceremediler. Düğmelerine basılmış bir robot gibi hareket ederek yüzlerce insanı şehit ettiler. Aklederek okumadığınız sürece okuduğunuzun bir anlamı yoktur. İslam; pür, temiz, saf, yalın bir insan var etmeye çalışıyor.  Hiç öyle karmaşık değil ne yapılıp ne yapılmayacağı gayet net açıklanmıştır” dedi.

Program sonunda yazar ve sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu sevenleri için kitaplarını imzalarken, sosyal medya hesabı twitter üzerinden de duygularını paylaştı. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı etiketleyen Yenişehirlioğlu “Güzel şehriniz ve gönül insanlarınız ile beraber olmanın ayrıcalığını yaşadım. Bu güzel program için Serdivan Belediyesi’ne ve dostlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerine yer veren Yenişehirlioğlu’na Başkan Yusuf Alemdar da sosyal medya üzerinden “Mütebessim yüzünüz ve latif sohbetiniz için asıl biz size teşekkür ederiz. Saygılarımla” şeklinde cevap verdi.