Karasu İlçesinde Gülşen Şirin’in girişimi ile Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun katkılarıyla, Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programda, Şair ve Yazar Sunay Akın halkla buluştu.  Programa Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Karasu Belediye Başkan yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, Kocaali Milli Eğitim Müdürü Selçuk Aşut, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Püskül Tatlı ve çok sayıda çevre il ve ilçelerden sanatsever katıldı. Akın’ın gösterisi Karasu halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Konferans salonunu hınca hınç dolduran vatandaşlar, Sunay Akın'ın meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götürdü. Akın, insanın yetişmişliğinin ölçüsünün edinilmiş kültür birikiminde aranması gerektiğini vurguladı. Akın; "Şu andaki neslin tarihimizi yanlış bildiğini düşünüyorum. Bu bir sorun, ancak kitap okuyarak bilinçli bir toplum oluşturarak çözebiliriz" dedi.

Türkiye’de ki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını ifade eden Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların ve savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğini dikkat çekti. Akın konuşmasında; "Her farklı düşünceden insanlar buradaydı. Bilginin ışığında insanı görebildiysek, gösterebildiysek ne mutlu bana. Kendi hissi senetlerimizi anlatabildiysem ne mutlu bana. Çünkü bir ülkenin zenginliği hisse senetlerinde değil, hissi senetlerindedir. Hep beraber bu gece zengin bir gece yaşaya bildiysek ve sanatın birleştiriciliğinde bir iki saat yaşayabildiysek ne mutlu bana" dedi.

Program bitiminde Kocaali Kaymakamı Akın’a çiçek taktim etti. Akın, program sonrası okurları için kitap imzalamayıda unutmadı. /Mehmet KARAKAŞ