2 Mayıs – 5 Temmuz tarihleri arasında fotoğraf başvurularının alındığı yarışmaya Kocaeli, Bolu, Düzce ve Sakarya’dan 2 binin üstünde fotoğraf gönderildi. Mustafa Seven, Sebati Karakurt, Doç. Dr. İsmail Keskin ve Ercüment Vurar’dan oluşan jüri, başvurular içinden Berna İkiz’in fotoğrafını birinci seçerken İsa Cida ikinci ve İhsan Korkut üçüncü oldu. İlk üçe girenler Eylül atında fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven ile birlikte Gaziantep’e gitti ve burada hem fotoğraf çekme hem de Seven’den bire bir sokak fotoğrafçılığı eğitimi alma fırsatı buldu.

İlk 3’egiren, sergilemeye değer görülen fotoğraflar ve ödül gezisinden Mustafa Seven’in de çektiği karelerden oluşan 20 fotoğraf 27 – 28 -29 Kasım’da sokak sergisiyle sanatseverler buluşacak.  İzmit Belsa Plaza önünde kurulacak özel bir çadırda 3 gün boyunca sergilenecek fotoğraflarla bölgenin gündelik hayatındaki güzellikler gözler önüne serilecek. Ücretsiz gezilebilecek serginin yanı sıra ziyaretçilere özelolarak çekilecek fotoğrafları da hediye edilecek.

Serginin açılışı 27 Kasım Çarşamba 12.30’da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Sepaş Enerji Genel Müdürü Çağrı Poyraz e fotoğrafçı Mustafa Seven’in katılımıyla gerçekleşecek.