Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun destek verdiği şairler Karasu'da ağırlandı. Hem şairleri görme hem de onları yurt çapında tanınır hale getiren şiirlerini dinleme fırsatı bulan Karasu halkı duygu dolu anlar yaşadı.

Etkinliğe katılanlar arasında 23. Dönem Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Felsefeci Prof. Dr. Necip Taylan ile birlikte yurdun çeşitli kentlerinden Samsun, İstanbul, Giresun, Kars, Sivas, Trabzon, Erzurum, Artvin, Kocaeli, Şanlıurfa ve Zonguldak ile Sakarya'dan olmak üzere toplam 12 şehirden şair ve ozanların katıldığı etkinlik hafta sonunu Karasu'da geçiren tatilcilere ve ilçe halkına neşeli ve duygu dolu bir hafta sonu  yaşattılar.

Yurt çapında isim yapmış şairlerden Taner Koltuk, Prof.Dr. Fahri Yılmaz, Erol Erdoğan, Necat Bayraktar, Şahende Başpınar, Mücella Pakdemir, Aytaç Güner, Ayhan Akgül ve Fahri Genç'in şiirlerini yorumladıkları etkinliğin birinci gününde Sahil park Anfi Tiyatro doldu-taştı. Yine programa şiir yorumlamaları ve performansları ile katılan Erdal Ebem, Dursun Yelken, Fikret Cengiz, Erdal Dursun, Temel Ata, Cemile Yüzöçeler, Eyüp Cüce, Pınar Gündüz, Ali İnan, Cihat Adleyba, Ali Osman Yıldız, Mustafa Delibaş ve Ömer Emecan'ın seslendirdikleri şiirler izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Etkinlikler devam edecek

Vakti Şiir Akşamları etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Karasu Turizm, Kültür, Fındık ve Mersin Balığı Festivali kapsamında son etkinliğimiz olan Vakti Şiir Akşamlarını gerçekleştirdik. Festivalimiz kapsamında Halkımıza güzel bir hafta yaşattığımız kanaatindeyim. Festivalimizin son etkinliği olan Vakti Şiir Akşamlarına halkımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri de memnun etti. Önümüzdeki yıllarda da bu ve buna benzer etkinliklere ağırlık vereceğimizin altını çiziyorum” dedi. 

Kortej yürüyüşü

SAYBİR Başkanı Halil Müftüoğlu, etkinliğe ayrıca Mustafa Bilir (Âşık Obalı) ile Âşık Yoksuli, Çileli ve Mazlumoğlu, Baki Gönülal ve Âşık Feryadi'nin de türküleri ile katıldığı etkinliğin birinci günü yaptıkları kortej ile etkinliğin başladığının mesajını ilçe halkına ve sanatseverlere duyurdular. ,Sakarya’dan ve Türkiye’nin birçok ilinden davet edilen şairler, iki gün, Karasu Sahil Park’ta düzenlenen etkinlikte bir araya geldi ve şiirlerini halk huzurunda okuyarak alkışlandılar. Türkiye’nin çeşitli illerinden olduğu kadar, Sakarya’dan da 32 şair,9 halk ozanını ağırlayan Sakarya Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği üyeleri Karasu Belediyesi’nin iki gün süreyle konuğu oldular.

Programın her yıl yapılmasının karar altına alındığı etkinliğin son günü katılımcı şairlere, ozanlara ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve SAYBİR Başkanı Halil Müftüoğlu ve AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından plaket taktim edildi.