Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı’nda düzenlenen programa AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, şairler ve şiir severler katıldı. Şiirlerden önce Enver Mete Aslan, Turgut Özüfler, Murat Süngü, Ali Tüfekçi ve Yuriy Ryadchenko’dan oluşan ekip bir konser verdi. Şairlerin şiirlerini okumalarının ardından program sona erdi.

Şiir yolculuğuna anlam kattı

17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nı 2001 yılından beri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Tertiplediğimiz Şiir Akşamları’nın zengin içeriğiyle şiire doğru yaptığımız yolculuğa anlam kattığını düşünüyorum. Bu anlamda desteklerini esirgemeyen Başkanımız Zeki Toçoğlu’na, şiir akşamları için heyecanımızı daima taze tutan milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa İsen’e şükranlarımı sunuyorum. Sakarya’nın her ay düzenli bir kültür sanat ajandası olmasının önemini vurguluyor, bu öneme haiz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zengin bir ajandaya sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz. Yeni kültür sanat yatırımlarımızla da Anadolu kültür sanat başkenti hedefimizi perçinliyoruz. Bizleri 5 gün boyunca bir araya toplayan ana unsur şiirdi. Etkinliklerimiz 36 şairimizin katılımıyla şehrimizin farklı noktalarındaki şiir okumaları, liselerde gerçekleşen söyleşi ve imza günleri ile devam etti. Kültür sezonunun açılışını yaptığımız bu ayda böylesine güzel bir organizasyonu hayata geçirmek bizler için gurur vesilesidir” diye konuştu.

Düzeyli kültür sanat ortamı

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ile Sapanca’nın adını ülkemiz ve uluslararası platformda tanıtmış bulunmaktayız. Yurtiçi ve yurtdışından çok değerli şairleri misafir ederek düzeyli bir kültür sanat ortamı yaşattık. İnşallah gelecek yıllarda da bu buluşmayı sizlerle birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Sapanca sahip olduğu doğal güzellikleri ile kendisi şiir olmaya aday bir yerdir. Son yıllarda Büyükşehir Belediyemiz organizasyonun konseptini genişleterek başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. 2014 yılından bu yana ilçemize 4 adet kültür merkezi ve 8 adet bilgi sanat evi kazandırdık. 35 farklı branşta 2 bin kişiye kültür sanat kursu verdik. Ulusal El Sanatları Festivali, Turizm Meslek Yüksekokulu, Turizm Fakültesi, Sanat Sokağı gibi ilçemize kazandırdığımız hizmetlerle Sapanca’nın turizmin, kültürün ve sanatın merkez noktalarından birisi olacağına inanıyorum” dedi.

Projeye sahip çıkıldı

Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın Türkiye’nin en dikkate değer ve en uzun soluklu şiir akşamları programı olduğunun altını çizen AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “2001 yılından itibaren bu programın oluşumunu o gün şehrimizdeki yöneticilerle birlikte kararlaştırdık. Bunların bir ikisi dışında tamamına katıldım. Yine göl kıyısında düzenlenen Struga Şiir Akşamları’nı bu organizasyonu hazırlarken örnek almıştık. Herkes bu projeye sahip çıktı. Konsept zenginleşerek ve iyileşerek devam etti. Büyükşehir Belediyemiz kültür ve sanata yönelik olarak diğer alanlarda yaptığı örnek çalışmalara bu çalışmayı da ekledi. 2 yıldır Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın niteliği artırıldı. Çok etkilendiğimiz bir şey için şiir gibi tanımlamasını kullanırız. Bu organizasyon da şehrin tamamına yayılacak şekilde yapılıyor. Üniversitelere, liselere yayıldı. Bu seneki içeriğin zenginliği için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha da zenginleştirilebilir. Şehir tanıtımında, marka tanıtımında bu tür etkinlikler kalıcı etki yapıyor. Bu faaliyetin Büyükşehir Belediyesi’nin kültürün ve sanatın başkenti olma yolundaki çabalarına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Size kalbimizi bırakıyoruz

Sapanca Şiir Akşamları’nı organize edenlere müteşekkir olduğunu söyleyen Arjantinli Şair Gabriel Impaglione, “Buradan bütün çalışanların ve sizlerin güzel duygularınızı, yakınlığınızı götürüyor ve size kalbimizi bırakıyoruz. Biliyoruz ki hepimiz daha iyi bir dünya için çaba sarf ediyoruz. Bunu şiirin katkısıyla daha güzel yapabileceğimizi düşünüyorum” derken, Şair Cem Mehmet Eren, “Sapanca, göl, şiir ve sis. Aslında şiir okumasak sadece manzarayı seyretsek bile yeter” dedi. Şair Kamil Remzi Cin ise, “Methini hep duyduğum bu güzel organizasyon için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer’i, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk’ü ve emeği geçenleri kutluyorum. Kısa bir sürede olsa katılımcılarla bir arada olmaktan, güzellikleri sizlerle paylaşmaktan onur duydum” ifadelerine yer verdi.