Sakarya Büyükşehir Belediyesi 15. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nda etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Programların 4. gününde Celal Fedai ve Suavi Kemal Yazgıç’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. Programların devamında ise 2000 Sonrası Türk Şiiri konulu panelde 2000’den günümüze şiirin geldiği nokta konuşuldu.

Her bir kuşakta aynı sorular

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderötörlüğünü SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu yaptı. Programda konuşan Hayriye Ünal, “Yaptığımız işlerin her daim ideolojinin gölgesinde kalmadan, yazdığımız bir şiirin de sadece şiir olarak kalıplar icat etmemiz gerekiyor. Sürekli şiir özerklik, şiirle iktidar ve şiirle ideoloji gibi dosyalar tekrar tekrar dergilerde gündeme gelmek zorunda kalıyor. Her bir kuşağın karşısına aynı soru ve sorunlar ile çıkılıyor. Bu sorularda cevaplanmadan ortada kalıyor” dedi.

Türkçe’nin uhdesi şairlerin elinde

Programın devamında konuşan Ömer Erdem; “Şiiri tarihsel olanın içinde bir eylem olarak değil, tarihsel olanın tam kendisi olarak algıladığım, düşündüğüm ve kendi şiirimi de bunun üzerine kurdum. İçeriden baktığım zaman benim yaşadığım ve yaşamakta olduğum tam olarak şu hem şair olarak hem de toplumdaki bir birey olarak belki son bir yılın en hızlı değişimlerini yaşıyoruz. Fakat bu hız o kadar takip edilemez bir düzeydeki şair öznenin buna yetişebilmesi mucizedir” derken Baki Asiltürk ise; “Türkçe’nin namusunu bugün iyi şiir yazan arkadaşlar kurtarıyor. Türkçe’nin uhtesi her yeni gelen şair kuşağının elindedir” dedi.