Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, misafileri Bosna-Hersek Gorazde Belediye Başkanı Dr. Sci. Muhamed Ramovic ile birlikte Serdivan Ramazan etkinliklerindeydi.

“Kardeşlerimizle bir aradayız”

Etkinlikte konuşan Gorazde Belediye Başkanı Dr. Sci. Muhamed Ramovic vatandaşları Türkçe selamlayıp Bağımsız Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosna-Hersek'i Türklere emanet ettiğini söyledi. Ramovic, “Mübarek Ramazan ayı sayesinde kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

“Bilge Kralın emaneti emanetimizdir”

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da "Bu gün bir Ramazan akşamını daha kardeşlerimizle beraber geçirdik. Bu akşamı bize yaşatan, kadim bir medeniyetin evlatları olan ve bütün ayrıştırmalara rağmen birlik ve beraberliğimizi gösteren Gorazde Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim. Bu kardeşlik coğrafyasında bir ve beraber olarak yaşamak zorundayız. Biz bir olursak bize hiç bir şey olmaz. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in  "Bosna-Hersek'i Türklere emanet ediyorum" sözleri doğrultusunda bizde bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz. Haklı davamızda daima omuz omuza olacağız" dedi.

Gorazde Belediyesi halk oyunları ekibi ve musiki topluluğunun Bosna rüzgarları estirdiği programda kapanış konuşmasını yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu "Serdivan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Serdivan Ramazan Etkinlikleri’nde farkını gösterdi. Bu yıl da zengin bir içeriğe sahip.  Rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in bizlere emanet ettiği kardeşlerimizle bugün burada bir aradayız. Bundan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. İnşallah bu ilişkilerimizi, bu kardeşliğimizi geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Ben tekrar kendilerine hoş geldiniz diyorum. İnşallah! Gorazde Belediye Başkanımız Sayın Muhamed Ramovic; Sakarya'dan, Konya'dan ve İstanbul'dan memnun olarak ayrılacaklardır diye düşünüyorum. Bu büyük buluşmaya vesile olan ve ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Hassaten bu akşam bizlerle bir arada, bu büyük coşkuya ortak olan tüm hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Program sonunda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Sahnede yapılan halk dansları gösterisinin büyük ilgi görmesi üzerine ekip izleyicilerin arasına girerek alandaki vatandaşlarla birlikte gösterilerine devam etti.