TRT Haber’de yayınlanan “Gelenekten Geleceğe” adlı televizyon programını hazırlayıp sunan Savaş Şafak Barkçin ve Celaleddin Çelik’in yer aldığı programda ikili, misafirlere Mesnevi’den beyitler ve hikayeler şerh etti.

Konuşmalarında sık sık Hz. Mevlana’nın insan sevgisine değinen ikilinin, müstear makamında icra ettikleri “Sevelim Hazreti Mevlana’yı” eseri Akademi meydanını dolduran dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Dünyanın Dört Bir Yanına

Hz. Mevlana’nın sadece yaşadığı coğrafyaya değil, dünyanın dört bir yanına doğruluğu ve güzelliği aktardığını belirten Savaş Şafak Barkçin, “Mevlana gibi Allah dostlarının ne kadar kıymetli oldukları 750 sene sonra bile hala hissedilebiliyor.” diye konuştu.

Bir Dilde Yazmış Olsa Da

Tamburuyla Barkçin’a eşlik eden Celaleddin Çelik de, “Hz. Mevlana her açıdan ele alınabilir; şair, sarraf; her türlü tartışma konusu olabilir ama tartışılamayacak tek bir şey var ki o da; Hz. Mevlana’nın muhteşem etkisi.  Bir dilde yazmış olsa da çok dilde konuşulan, çok coğrafyada okunan hala ışık saçan bir isim.” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen program sonunda Barkçin ve Çelik Hz. Mevlana ile ilgili misafirlerden gelen soruları cevaplandırdı.