Akademik, sosyal ve kültürel alanda birçok etkinliğe imza atan Serdivan Fikir Sanat her dönem ülkemizin en saygın akademisyenleriyle yapılan derslerin yanısıra, konferans, söyleşi, konser ve sergileriyle de katılımcılarına alternatif kültür sanat hizmeti veriyor.
Yeni Program, Alternatif Akustik Konser
Serdivan Fikir Sanat 7 Mart Pazartesi saat 19:00'da enstrümantal müziğin önemli ismi Sedat Anar'ı ağırlayacak. Santurun Türkiye’deki Üstadı olarak bilinen Anar doğu müziklerindeki ustalığıyla tanınıyor. Anar’ın Belagat, Amak-ı Hayal, Aşık Ölmez-Yunus'un İzinden albümleri Türkiye’nin saygın alternatif müzik şirketi Kalan Müzik’ten çıkıyor. Sedat Anar, yaptığı bestelerde geleneksel dini müzik formatından beslenerek jazz, blues, Ortadoğu ve Anadolu müziğini ortak bir noktada buluşturuyor. Amak-ı Hayal adıyla gerçekleştirilen ücretsiz Akustik Konser, 7 Mart Pazartesi saat 19:00'da Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde.

Sedat Anar Kimdir?
Sedat Anar, 1988/ Şanlıurfa / Halfeti doğumludur. Müzik hayatına ilkokul öğretmeninin tavsiyesiyle bağlama çalarak başladı.2007'de Hacettepe Üniversitesi tarih bölümünü kazandı ve Ankara'ya yerleşti. Santuru öğrenmek için belirli aralıklarla İran'a gidiş gelişler yaptı. İran'da Navid Pirmohammedi'den ve Cavid Mousapour'dan santur,Arash Ruygardan erbane(daf) ve Nevid Müsmir’den tenbur dersleri aldı.2013' te 'belagat' adıyla türkiye'de ki ilk solo santur albümünü çıkardı.Daha sonra kalan müzik etiketiyle ‘Amak-ı Hayal’ ve ‘Aşık ölmez-Yunus’un izinden’ adlı iki albümü çıkmıştır.Yaptığı bestelerde geleneksel dini müzik formatından beslenerek jazz,blues,ortadoğu ve Anadolu müziğini ortak bir noktada buluşturmuştur.Yaptığı müziğe dair,Türkiye’nin sanat ve edebiyat dünyasının önde gelen isimlerince(Doğan Hızlan, Kemal Sayar,Leyla ipekçi, Sadık Yalsızuçanlar, Semih Kaplanoğlu,Ahmet Telli,Naim Dilmener, Murat Beşer )olumlu ve gelecek vaat eden yazılar yazılmıştır.Ayrıca birçok tiyatro oyununa,belgesel ve kısa filme ve albüme santuruyla eşlik etmiştir.Türkiye'de ve yurt dışında birçok festivalde santuruyla katılmıştır.iki yıl boyunca TRT’de ve Ankara Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli ve misafir sanatçı olarak çalışmıştır.Halen Ankara'da yaşamaya devam eden Sedat anar,Ortadoğu müziğini yakından tanımak için zaman zaman Ortadoğu ülkelerine gidiş gelişler yapmaktadır.Niyazi-i Mısri,Yunus Emre,Fuzuli,Mevlana,Ahmet Yesevi,Ferüdüddün Attar,Filibeli Ahmet Hilmi Efendi,Ümmi Sinan,İbni Arabi gibi büyük mutasavvufların şiirlerini ve hikayalerini müzikalleştirme çalışmaları devam etmektedir.