“Salgın Günlerinde Hayat”a 314 Eser
Adapazarı Belediyesi, Kovid-19 salgınının şehirdeki yansımalarını konu edinen “Salgın Günlerinde Hayat” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi. Yarışmaya 74 katılımcı 314 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu birincilik ödülünün sahibi Cengizhan Türkoğlu, ikincilik ödülünün sahibi İhsan Korkut, üçüncülük ödülünün sahibi İsa Cıda oldu. Mansiyon ödülleri ise Mustafa Yiğit, Ünal Dabak ve Şule Çakar’a takdim edildi. 30 eser de seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu sergilenmeye hak kazandı. 

2020’ye Bir Not Düştük
Ödül töreninde yarışmanın önemini vurgulayan Başkan Işıksu, “2020’ye bir not düşmek, salgının hayatımızda bıraktığı izlere dair bir hafıza oluşturmak maksadıyla Adapazarı Belediyesi olarak bu yılki fotoğraf yarışmamızın konusunu ‘Salgın Günlerinde Hayat’ olarak belirledik. Fotoğraf sanatçılarımız, salgının şehrimize sirayet eden yanlarını bir hafızaya saklayarak, oldukça derin ve estetik fotoğraflarla yarışmamıza zenginlik kattılar. Şehrimizde her türlü zorluğa rağmen devam eden güzellikleri, hayatın içinden yansımaları ve dayanışma ruhunu ön plana çıkardıkları için kendilerini tebrik ediyoruz. Tüm katılımcılarımıza ve SAGÜSAD’a desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

SAGÜSAD’dan Başkan Işıksu’ya Teşekkür
SAGÜSAD temsilcisi Cihat Çavdar yarışmadan için Başkan Işıksu’ya teşekkür ederek, “Bu yarışma, zor günlerimize ışık tutacak. İnanıyorum ki buradaki eserlerin değeri yıllar sonra daha çok anlaşılacaktır. Sanatçı dostlarımızın üretmesini ve eserlerini paylaşmasını temenni ediyorum, çünkü sanatçıların topluma karşı sorumlulukları vardır. Bu vesileyle yarışmayı düzenleyen Başkanımız Mutlu Işıksu başta olmak üzere, Başkan Yardımcımız Fatih Çelikel’e ve çalışanlara çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Ödüller Takdim Edildi
Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde, dereceye giren isimler ödüllerini Başkan Mutlu Işıksu ile Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık ve Fatih Çelikel’den aldı. Katılımcılar ödüller için teşekkür ederken, tören fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.